banner773

CHP'li Emecan Bakan Akar'a Tank Palet Fabrikasını Sordu

İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında  Milli Savunma Bakanına Tank Palet Fabrikası ile ilgili kamuoyunun merak ettiklerini sordu. 

Vekil Haberleri 22.11.2019, 14:10
CHP'li Emecan Bakan Akar'a Tank Palet Fabrikasını Sordu

Emecan, yaptığı konuşmada “Bizim için gerçekten önemli ve milli bir mesele olan Tank Palet fabrikası, tank üreten, F16 camlarını yapabilen, optik cihazlar üreten tek fabrikadır. Bu fabrikayı, siz özelleştirme kararı alarak, Katar ile ortak BMC şirketine kiraladınız.  Savunma sanayi yerlilik oranını  2020’de, %69 olarak hedeflendigi halde  değeri 20 milyar doları bulan bir fabrika, 50 milyon dolarlık bir yatırım bahane edilerek, neden yabancı bir şirkete verilir?" diye sordu.


Ayrıca Emecan , Milli Savunma Bakanı Akar’a bir öneride bulunarak “Eğer bunun sebebi 50 milyon dolarlık bir yatırımdan dolayı ise ve bunu biz yapamıyorsak, 2020 MSB bütçesinin binde beşine tekabül eden bu yatırım bütçesini biz komisyonda size verelim, hatta bütçeyi arttıralım, milli değerimiz olan bu fabrikayı Katar ortaklı BMC firmasına vermeyelim, fabrika bizim ulusumuz tarafından işletilsin" dedi. Emecan, Bakan Akar'ın "Tank ihalesini alan BMC, 25 yıllığına üretim için fabrikayı kullanacak" demesi üzerine de "Üretim gücü ve alt yapısı olmayan bir şirkete nasıl ihale verirsiniz?" diyerek tepkisini dile getirdi.
 

Yorumlar (0)