CHP'li Ednan Arslan'dan 9 Eylül Kutlama Mesajı

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ülkemizin ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı.

Vekil Haberleri 09.09.2019, 09:00
CHP'li Ednan Arslan'dan 9 Eylül Kutlama Mesajı

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. Kuruluş Yılını büyük bir coşku, inanç ve gururla kutluyoruz” diyen Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“Köklerimizde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti var, Kuvâ-yı Milliye var

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ve Kuvâ-yı Milliye var. İşgal edilen bir ülkenin kendi kaderine sahip çıkarak, yokluklar içinde verdiği bağımsızlık mücadelesi var. Samsun’da başlayan İzmir’de zaferle taçlanan o büyük savaşın kahramanları var. Ülkemizin kurtarıcısı ve mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk var.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerinde, tebaadan vatandaşlığa, padişahlıktan Cumhuriyet’e geçişi sağlayan kadrolar var.

 

Kadınların sosyal ve ekonomik alanda yer almasının yolunu açan, Dünya’nın pek çok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını veren çağdaş akıl var.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerinde, Osmanlı döneminde yabancıların eline geçen ulaşım, enerji, iletişim hatlarını millileştiren, ulusal bankacılık sistemini kuran, demir çelik, şeker, tekstil, uçak olmak üzere yurdun dört bir yanında fabrikalar açan, büyük bir kalkınma hamlesini başlatanlar var. Üreten, büyüyen ve gelişen Türkiye’nin mimarları var. 

 

Tarımdan sanayiye, sağlıktan eğitime, kentleşmeden kültüre, bilimden sanata büyük devrimleri yapanlar var. Açılan üniversiteler, enstitüler, konservatuarlar ve Köy Enstitüleri var.

 

Devrimler var, kalkınma var, aydınlanma var, demokrasi var.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerinde ilk genel başkanımız, en büyük yol göstericimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası var.

 

Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin geçmişi ve geleceğidir, demokrasinin teminatıdır

 

Partimizin tarihinde 65 milyon insanın hayatını kaybettiği İkinci Dünya Savaşı’na Türkiye’yi sokmayan büyük devlet adamı, Lozan kahramanı İsmet İnönü var.

 

Ne ezen ne ezilen hakça bir düzen, toprak işleyenin su kullananın diyen, Dünya’nın tüm egemen güçlerini karşısına alarak Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştiren halkçı  Bülent Ecevit var.

 

Kurulduğumuz gün ki anlayışla hak, hukuk, adalet ve memleket mücadelemiz devam etmektedir. Bu nedenledir ki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde 24 gün süren ve her adımı hak hukuk adalet için atılan büyük adalet yürüyüşü gerçekleşmiştir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi gelecek güzel günlerin umududur. İşçiler, memurlar, emekliler, emekçiler için yılmadan yürütülen politikalardır. Küçük sanayici, girişimci, çiftçi, köylü, esnaf için yılmadan çalışan kadroların ürettiği projelerdir.

 

Yaşadığımız tüm sorunlara rağmen hiçbir vatandaşımız umutsuzluğa kapılmasın, sorunları çözecek kadrolarıyla herkes için Cumhuriyet Halk Partisi var.

 

96. yılımızı coşku ve inançla kutladığımız bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu mücadeleye emek verenleri minnet ve saygıyla anıyorum.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak, İzmir halkının verdiği görevin ağırlığını bilerek, geçmişten devraldığımız mirasın büyüklüğü, geleceğe olan borcumuzun sorumluluğu ile ülkemize sahip çıkmaya, bu uğurda aşkla ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.

Yorumlar (0)