CHP'li Ednan Arslan: AKP'nin derdi başka!

İzmir Karabağlar’da İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkartılması tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Vekil Haberleri 07.01.2021, 13:14
CHP'li Ednan Arslan: AKP'nin derdi başka!

TOKİ’nin ihale kararından sonra CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını hatırlattı.

“Bizim derdimiz Karabağlar’ın geleceği olan Üniversite, birilerinin derdi ise inşaat’’ diyen Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“AKP bir kez daha hukukun arkasından dolanarak, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını göz ardı ederek 26 Ocak’ta ihaleye çıkılacak olması tam anlamıyla hukuk tanımazlıktır. Bu acelenin sebebini bilmek ise tüm Karabağlar ve İzmir’in hakkı.

Karabağlar Uzundere'de imar planlarının yürütmesi yargı kararıyla durdurulmuş 80 hektarlık üniversite alanının 42 hektarı TOKİ tarafından 809 konut yapmak için 26 Ocak'ta ihaleye çıkılacakmış!

Bundan kimin haberi var?

Sadece iktidarın ve yandaşlarının!

İlçenin geleceği için alanın tamamı İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne ayrılması gerekirken, 42 hektarını konuta açmak, Karabağlar'a da İzmir'e de ihanettir. İzmir’de, kentsel dönüşümü bekleyen on binlerce bina varken boş alanlara bina dikmenin hiç bir mantıklı açıklaması olamaz. Kaldı ki iktidar Karabağlar'da, yaklaşık 10 yıl önce “riskli alan” olarak ilan ettiği mahallelerdeki vatandaşlarımız için bugüne kadar somut bir adım atmamış ve onları adeta kaderlerine terk etmiştir.

Karabağlar’a Üniversite yapılması gündeme geldiği günden bu yana konut ısrarından vazgeçmeyen bu anlayışı İzmir ve İzmirli çok iyi tanıyor.

Ülkenin içinde bulunduğu açmazdan adalet reformuyla çıkılacağından söz eden bir iktidar, önce bu konuyla ilgili verilmiş yargı kararına saygı duymak zorundadır. Karabağlar’da 80 hektarlık alan içerisindeki 42 hektarlık alanla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmiş ve konut yapılması için gerekli imar planları geçersiz kalmıştır.

Ne aceleniz var; kimlere söz verildi de yeni planların hazırlanması bile beklenmeden ihaleye çıkılıyor.

Bu bir tercih meselesidir, bu bir siyasi duruş meselesidir. Biz kentimizden üniversiteden yanayız maalesef iktidar partisi birkaç şirketten yana.

Hukukçu kimliğiyle bunu en iyi bilmesi gereken kişilerden biri de AKP İzmir Milletvekili Sayın Atilla Kaya'dır. Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanın hak ve hukuku için mücadele eden Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu'nu yalancılıkla, planlamayı bilmemekle ve Karabağlar'ın hayrına olan her şeye karşı çıkmakla suçlamak, ancak “hukuku reddeden hukukçuya” yakışacak bir yaklaşımdır. Bu durum akıl tutulmasıdır.

Sayın Kaya bilmelidir ki, tarih, elde avuçta kalan kamu mallarını birilerine peşkeş çekmek isteyenleri de unutmayacak ve affetmeyecektir!

ÜNİVERSİTE GELECEKTİR

“Karabağlarda böylesi güzide bir alana Demokrasi Üniversitesi’nin kurulması bir eğitim kenti olması açısından İzmir’e güç vereceği gibi Karabağların daha da gelişmesi ve ilerlemesine de büyük katkı sağlayacaktır. Üniversite demek gençler için meslek, ülke için bilim demek, gelecek demektir. Konut yapımı için daha uygun alanlar bulmak mümkün ama kent içinde Üniversite için bundan daha uygun böylesi büyüklükte bir yer bulmak oldukça zor.”

HODRİ MEYDAN

Vizyonu, çalışmaları, dürüstlüğü ve tarafsızlığı ile Karabağlarlıların gönlünde taht kuran Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin geleceği için İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne daha fazla alan ayrılması gerektiğini vurgulayarak, “Tarihsel sorumluluğum gereği ve 50 yıl sonrasını da düşünerek, üniversiteye ayrılan 38 hektarın yeterli olmadığını söylemek zorundayım” diyor. Bu ses Karabağlarlıların sesidir, vicdanın ve aklın sesidir, sağduyunun sesidir.

Şimdi buradan seslenmek istiyorum.

Bu alanın tamamının üniversiteye tahsis edilmesi sizi neden rahatsız ediyor?

80 hektarlık bir alanın tamamının Üniversite kampusu olması Karabağlar’a ve İzmir’imize yakışmaz mı?

Gelin bu alanın geleceğine ne siz ne biz karar verelim.

Hodri meydan!!!

Bu alanın geleceğine referandum ile Karabağlar halkı karar versin. Bu alan konut alanı mı yoksa üniversite alanımı olsun? Bunun kararını Karabağlar sakinleri versin.”

Yorumlar (0)