CHP'li Durmaz: Gazeteciler özgür olmadan, bizler de özgür değiliz

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Vekil Haberleri 09.01.2020, 15:30
CHP'li Durmaz: Gazeteciler özgür olmadan, bizler de özgür değiliz

Demokratik ve çağdaş ülke olmanın ilk koşulu basın özgürlüğüdür, basını özgür olmayan ülkelerde toplumun her kesiminde eşitsizlik, hukuksuzluk ve hak ihlalleri görülür.

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sansüre ve baskılara karşı mücadele eden gazetecilerin günüdür.

Bugün ülkemizde esnek ve güvencesiz koşullarda çalışan, baskı ve sansür altında görevini yürütmeye mücadele eden gazetecilerin büyük bölümü işsiz, Çalışan Gazeteciler Gününde çalışandan çok çalışmayan, çalışamayan gazeteciler var. Gazetecilerimiz gazetecilik faaliyetlerinden dolayı gözaltına alınıyor, yargılanıyor, tutuklanıyor.

Gazetelerimiz kapatıldı, haber portallarına erişim engellendi.

TV yayınlarına son verildi!

Demokratik, çağdaş ve aydınlık bir Türkiye için “özgür basın” olmazsa olmazımızdır!

Ülkemizde özgür basın terimini hiçe sayan büyük bir hukuksuzluk örneği sözcü gazetesi örneği var.

Sözcü davasıyla en büyük hukuksuzluklardan biri yapılmış, basın özgürlüğü tamamen katledilmiştir. Sözcü gazetesi ülkenin aydınlık yüzüdür, Cumhuriyetin ve Atatürk ilkelerinin ışığında daima gerçekleri söylemek adına mücadele vermiş bir basın kuruluşunu cezaya mahkum etmek, adaleti, basın özgürlüğünü ve hukuku hiçe saymaktır.

Eğer gazeteler talimatla manşet atıyorsa, köşe yazarları baskıyla yazı çıkartıyorsa, o ülkede özgürlükler tehdit altında demektir. Doğru halktan yana olandır, doğru aydınlık olandır.

Bugünün karanlığını yaratanlara inat, doğruyu yazmaktan kaçınmayan, bedel ödemeyi göze alan; güvencesiz koşullarına rağmen mesleğinden hiç vazgeçmeyen tüm gazetecilerin gazeteciler günü kutlu olsun!

Sizlerin var olduğunu bilmek aydınlık gelecek adına daima umutlu olmaktır!

Bu duygu ve düşüncelerle tüm baskılara karşı direnen, kalemini gerçekten ayırmayan, hürriyeti için yaşayan gazetecilerimizin gazeteciler gününü kutluyorum! 

Yorumlar (0)