CHP'li Ceylan: Yem Fiyatları Artarken Süt Fiyatları Hangi Ülkede Düşer?

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma da süt destek prim fiyatlarının düşürülmesini gündeme getirerek, “Yem fiyatları artarken süt fiyatlarının gerilediği başka bir ülke var mıdır?” diye sordu.

Vekil Haberleri 09.11.2019, 13:25 09.11.2019, 14:32
CHP'li Ceylan: Yem Fiyatları Artarken Süt Fiyatları Hangi Ülkede Düşer?

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Tarım ve Orman Bakanının çiğ süt destek priminin litrede 15 kuruşluk artışla 25 kuruşa çıkarıldığını “müjde” olarak duyurmasına karşın, Mayıs – Haziran primleri ödenmeden fiyatın düşürüldüğünü söyledi. Özgür Ceylan, Bakanlığın bütçeyi gerekçe göstererek çiğ süt destek primini, eşine ender rastlanır bir kararla, geriye dönük olarak “Mayıs 2019'dan geçerli olacak şekilde” yeniden 10 kuruşa düşürdüğünü açıkladığını söyledi. Süt üreticisinin zamlı fiyattan desteğini alamadan zammın geri çekilmesini, “Ağa” benzetmesi ile ifade eden Özgür Ceylan, “Ağa verdiğini geri aldı. Üstelik ağalık yaparak sorun çözülmez” diye konuştu.


"Süt İnekleri Kesime Gider"


Özgür Ceylan, seçim vaatleri ile süt üreticilerine verilen desteğin, prim desteklerinin zamlı ödemeleri yapılmadan zammın geri çekilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, “Bu yöntemle süt ineklerinin kesime, gönderilme sürecini hızlandırırsınız, sonra da çözümü hep yaptığınız gibi ithalatta ararsınız” diye konuştu. Bu durumun sıkıtı içinde olan süt üreticilerini daha da zora sokacağını ifade eden Özgür Ceylan, “Yem fiyatları artarken süt fiyatlarının gerilediği başka bir ülke var mıdır? Sayın Bakan "Süt üreticileri olmasa Bakanlığı ne güzel yönetirim" demek mi istiyor?” diye konuşarak süt üreticilerine destek verdi.

Yorumlar (0)