banner773

CHP'li Ceylan: Subay ve Astsubaylara Covid-19 Bulaşmıyor Mu?

CHP Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Özgür Ceylan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada 7250 sayılı kanunun yürürlüğe girmesine rağmen sözleşmeli erlerin küresel salgın bahane edilerek kışladan çıkartılmadığı ileri sürerek, “Covid-19 sadece sözleşmeli erleri mi tehdit ediyor, subay ve astsubaylara bulaşmıyor mu?” diye sordu.

Vekil Haberleri 04.11.2020, 11:54 04.11.2020, 11:59
CHP'li Ceylan: Subay ve Astsubaylara Covid-19 Bulaşmıyor Mu?

Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada sözleşmeli erlerin küresel salgın bahane edilerek kışladan dışarıya çıkmalarının yasaklanmasını gündeme getirdi. Özgür Ceylan, Milli Savunma Komisyonda sağlanan mutabakatın ardından üç ay önce Meclisin 7250 sayılı Kanun'u kabul ettiğini kaydederek, “Bu kanun 23 Temmuz 2020 tarih ve 31194 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi” dedi. Özgür Ceylan, Kanunla, 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu'nun 8'inci maddesinde değişiklik yapıldığını belirterek, “Sözleşmeli er ve erbaşların hafta içi ve hafta sonu mesai sonrası görev yerlerinden ayrılabilmeleri için izin verileceği hüküm altına alındı” diye konuştu.

Özgür Ceylan, sözleşmeli erlerden konuyla ilgili olarak çok sayıda şikâyet aldıklarını ifade ederken, “kanunun mürekkebi dahi kurumadan sözleşmeli er ve erbaşlar yüce Meclisin ortaya koyduğu iradeyi ve yaptığı kanuna güvenerek ailelerini birliklerinin bulunduğu şehirlere taşıdılar. Şimdiyse pandemi gerekçe gösterilerek kışladan dışarı çıkmaları yasaklanmış durumda” dedi. Özgür Ceylan, Milli Savunma Bakanlığı’nın uyguladığı yasağı eleştirerek sözleşmeli erlerin ailelerini hasret kaldığını belirtirken de, “Soruyorum: Covid-19 sadece sözleşmeli erleri mi tehdit ediyor, subay ve astsubaylara bulaşmıyor mu?” diye konuştu.

Yorumlar (0)