CHP'li Ceylan: Kurucu Önderimiz Anafartalar’da Cumhuriyete Giden Yolu Açtı

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan “10 Ağustos Anafartalar Zaferi” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 09.08.2020, 13:28 09.08.2020, 13:31
CHP'li Ceylan: Kurucu Önderimiz Anafartalar’da Cumhuriyete Giden Yolu Açtı

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan'ın mesajı :

30 Ağustos Zaferini müjdeleyen işaret fişeğidir Anafartalar Zaferi. 23 Nisan’ın, 19 Mayıs’ın, 30 Ağustos’un kısacası kurtuluşun mihenk taşıdır. 10 Ağustos, işgal altındaki ulusumuzun kurucu liderinin bir daha silinmemek üzere tarih sahnesine çıktığı tarih olarak hafızalara nakşoldu.

Çanakkale’de, farklı etnik kimliklerden yüzbinlerce Türkiyeli ulus bilinci ile hareket etmiş, kahramanlık, cesaret ve ferasetle verilen büyük mücadele, ‘Anafartalar Kahramanı’ unvanıyla Kurtuluş Savaşı’mızın komutasını yürüten ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün güçlü liderliği ve askeri dehası ile kazanılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı Çanakkale, büyük zorluklar ve eşi benzeri olmayan fedakârlıklarla kazandığımız zafere tanıklık etmenin haklı gururunu ilelebet yaşayacaktır.

Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal idaresindeki ordumuzun Çanakkale’de verdiği destansı mücadelenin gelecek kuşaklara aktarılması ulusumuzun geleceği için son derece önemlidir.

Bugün Çanakkale’nin dağına taşına, ormanına, suyuna göz dikenler bilmelidirler ki Çanakkale halkı Çanakkale’de yaşamın yok edilmesine izin vermeyecek, aynı ruhla emperyalizme direnmeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Anafartalar Zaferinin 105. yılında, başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve bugüne kadar vatanımız için kanının son damlasına kadar mücadele etmiş, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Yorumlar (0)