CHP'li Ceylan, Kerç Boğazı'ndaki Faciayı Meclise Taşıdı

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 4’ü Türk 12’si Hintli, 16 denizcinin hayatını kaybettiği, 4 Türk denizcinin halen kayıp olduğu Kerç Boğazı Tanker faciasını, olaydan bir yıl sonra tekrar Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 16.11.2019, 13:35
CHP'li Ceylan, Kerç Boğazı'ndaki Faciayı Meclise Taşıdı

Türk denizcilerin ailelerinin haklarını tazmin etmek için olaya karışan iki tanker için aldırdıkları haciz kararının kaldırılması için karşı dava açıldığını haber aldığını belirten Özgür Ceylan, “Vefat eden ve kayıp 8 Türk denizcinin geride bıraktığı aileleri ve yetim çocukları için konunun takipçisi olacağız ve adaletin yerini bulacağına inanmak istiyoruz” dedi.

CHP’li Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 21 Ocak’ta Kerç Boğazı açıklarında Maestro ve Candy isimli iki tankerde çıkan yangında 4'ü Türk 12’si Hintli, 16 denizcinin yaşamını yitirdiğini, hâlen 4 Türk denizcinin de kayıp olduğunu hatırlattı. Özgür Ceylan, olayla ilgili olarak Genel Kurul’a bilgi verirken, “Olay bir iş kazasından ziyade iş cinayeti niteliğindedir” diye konuştu. Kazanın gerçekleştiği dönemde Ulaştırma Bakanlığına verdiği soru önergesine gelen cevabı hatırlatan Özgür Ceylan, “Önergeme verilen cevapta, hayatını kaybeden denizcilerin Türk olması sebebiyle devletimizin birinci dereceden ilgili devlet olmasına rağmen gemilerin yabancı bayraklı olmasından ötürü gerekli denetimlerinin yapılamadığını belirtilmişti” dedi.

Özgür Ceylan, geçen süre içinde ilgili şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle denizci ailelerinin haklarını tazmin etmek amacıyla her iki tankere haciz kararı aldırdıklarını belirterek, “İlgili şirketi suçlayan aileler şirket yükümlülüklerini yerine getirmediği için Maestro ve ardından Candy için haciz kararı aldırmışlardı” dedi. Özgür Ceylan, yaşanan bu gelişmelerin ardından hayatını kaybeden denizci ailelerinin aldırdığı haciz kararını kaldırmak için, şirketin karşı dava açtığına dair bilgi aldığını belirterek, “Vefat eden ve kayıp 8 Türk denizcinin geride bıraktığı aileleri ve yetim çocukları için konunun takipçisi olacağız ve adaletin yerini bulacağına inanmak istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)