CHP'li Çetin Arık: 'Yerli ve Milli iktidarımız üreticiyi bitirmeye kararlı!'

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Ulusal Süt Konseyi’nin süt fiyatlarına zam yapmamasına tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 12.10.2020, 12:35
CHP'li Çetin Arık: 'Yerli ve Milli iktidarımız üreticiyi bitirmeye kararlı!'

Türkiye’de iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini belirten Arık, “Dünya çiftçilerine destek üstüne destek veren ‘yerli ve milli’ iktidarımız Türk üreticisini tüketmek için de her şeyi yapıyor. Görülen o ki, ‘yerli ve milli’ iktidarımız yerli üreticiyi bitirmeye kararlı” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Ulusal Süt Konseyi toplantısından sonra açıklanan süt fiyatlarına zam yok kararına sert tepki gösterdi. Çiğ süt referans fiyatlarının artırılmayarak sadece prim desteklerinin 25 kuruş artırılmasının üreticinin derdine derman olmayacağını ifade eden Arık, “Türkiye’nin yönetilemediğini savurduğunu sürekli olarak gündeme getiriyoruz. AK Parti iktidarı da hayatın her alanındaki uygulamalarıyla haklılığımızı teyit ediyor. Dolara bakmayan Ekonomi Bakanının, vaka sayılarını gizleyen Sağlık Bakanının, ‘Paramız var ithal ederiz’ diyen Tarım Bakanının, yoksullukla mücadele etmek yerine yoksulluğu yücelten partili Cumhurbaşkanının olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Yoksulluğa şükretmesi istenen halkımıza üretmek suç oldu” dedi.

AK Parti’nin ülkeyi yönetemediğini, sürekli düşmanlar yaratarak günü kurtarmaya çalıştığını belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ Bir iktidar kendi halkına ancak bu kadar kötülük yapabilir. Bir iktidar ülkesini ancak bu kadar uçuruma sürükleyebilir. Türkiye’yi üretimden kopartıp bir ithalat cennetine dönüştüren AK Parti, tüm zorluklara rağmen üretmeye çalışan cefakar insanları cezalandırmaya, onları üretimden koparmaya gayret gösteriyor. Son olarak Ulusal Süt Konseyi toplantısından sonra süt fiyatlarına zam yapılmayacağı açıklandı. AK Parti’nin propaganda aracı haline gelen TÜİK’in yalanlarına karşı bu ülkede iğneden ipliğe her şeye zam geldi, gelmeye devam ediyor. Ekonomi Bakanının bakmadığı doların her yükselişi vatandaşa zam olarak yansıyor. Ama Ulusal Süt Konseyi enflasyon yükselecek diye süt fiyatlarına zam yapmıyor. Ama üreticinin aldığı ilaç zamlanıyor, üreticinin aldığı yem zamlanıyor, üreticinin aldığı mazot zamlanıyor. Sonra üretici zam isteyince adeta alay edercesine ‘yok’ diyorlar. Dünya çiftçilerine destek üstüne destek veren ‘yerli ve milli’ iktidarımız Türk üreticisini tüketmek için de her şeyi yapıyor. Görülen o ki, ‘yerli ve milli’ iktidarımız yerli üreticiyi bitirmeye kararlı görülüyor.”

Yorumlar (0)