CHP'li Çetin Arık: Uzaktan özel eğitim olmaz!

Koronavirüs salgını nedeniyle örgün eğitimin uzaktan verildiği günlerde CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, özel eğitim alması gereken çocukların durumuna dikkat çekti.

Vekil Haberleri 02.04.2020, 12:09 02.04.2020, 12:16
CHP'li Çetin Arık: Uzaktan özel eğitim olmaz!

Arık, EBA ile özel eğitim gereksinimi olan bireylere eğitim verilemeyeceğini belirterek, “Bir çok konuda olduğu gibi eğitim konusunda da dezavantajlı olan özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımızı hem virüsten korumak hem de eğitim süreçlerini aksatmamak için çözümler üretmemiz gerekiyor” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hayatı olumsuz yönde etkilerken, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde bu süreçte gözden kaçan özel eğitim gereksinimi olan bireylerin eğitimine dikkat çekti. Normal gelişim gösteren çocuklar için uzaktan eğitimin, EBA sisteminin bir çözüm olabileceğini ancak özel eğitim gereksinimi olan çocuklar için uzaktan eğitimin söz konusu olamayacağını ifade eden Arık, bunun için farklı çözümler üretilmesi gerektiğini ifade etti. Arık, “Bir çok konuda olduğu gibi eğitim konusunda da dezavantajlı olan özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımızı hem virüsten korumak hem de eğitim süreçlerini aksatmamak için çözümler üretmemiz gerekiyor. Bu konuda ailelerden bana ulaşan bazı talepleri kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Örneğin aileler, özel çocukların eğitimden uzak kaldığı sürede rehabilitasyon merkezlerine ödenen paranın sosyalleşme desteği olarak kendilerine ödenmesini talep ediyor. Ailelerimizin bir başka talebi ise özel eğitim gereksinimi olan bireylerin çalışan annelerinin de, 12 yaş altı çocuğu olan anneler gibi, süreç boyunca idari izinli sayılmasını talep ediyor. Bu çocuklarımızın önemli bir bölümü maalesef normal zamanlarda da adeta karantina altındaymış gibi evlerinde kalmaktadır. Bu süreçte gerekli önlemler alınarak belirli saatlerde parklara çıkması sağlanabilir. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konuda gerekli adımları atarak, dezavantajlı durumdaki çocuklarımızın bu süreçte eğitimlerinin aksamaması daha da önemlisi elde edilen gelişimin gerilememesi için gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Elbet bu süreç geçecek, önemli olan bu sürecin ardından hayatımıza kaldığımız yerden devam edebilmektir. Eğer gerekli tedbirler alınmaz ise özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımız kaldığı yerden hayatlarına devam edemeyecektir” diye konuştu.

Yorumlar (0)