CHP'Lİ ÇETİN ARIK'TAN SOYLU'YA KÜRTAJ SORUSU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün İl Sağlık Müdürlüğü’nden kürtaj yaptıran ve polikistikoversendromu olan kişilerin listesini istemesine tepki gösteren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Söz konusu bilgilerin talebi hukuksuz ve suç içerikli bir taleptir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yasayı korumaları gereken kişilerin suç işleme özgürlüğü var mıdır?” diye sordu.

Vekil Haberleri 10.09.2019, 14:35
CHP'Lİ ÇETİN ARIK'TAN SOYLU'YA KÜRTAJ SORUSU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün İstanbul Sağlık Müdürlüğünden 1 Ocak 2017 ile 31 Mayıs 2019’da kentte kürtaj yaptıran, 30-40 yaş aralığında ve polikistikoversendromu olan kişilerin listesini istemesine tepkiler sürüyor. Kadın doğum uzmanı olan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da iddialara tepki göstererek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Arık, önergesinde şu sorularına yanıt istedi: “1-) İstanbul Emniyet Müdürlüğü kürtaj ve poliksitikover sendromu gibi sağlık ve cinsel hayata ilişkin özel nitelikli kişisel verilerle  ‘FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’, ‘Rüşvet’ ve ‘Cumhurbaşkanı ile Devlet büyüklerine hakaret’ suçlamaları arasında nasıl bir bağlantı kurulmuştur?

2-) İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbullu kadınların sağlık ve cinsel hayatlarına ilişkin kişisel bilgilerini elde ederek neyi hedeflemiştir?

3-) Eğer konunun soruşturmalarla bir bağı varsa dahi neden sadece ilgili kişilerin değil de tüm İstanbul’un bilgileri istenmiştir?

4-) Söz konusu bilgilerin talebi hukuksuz ve suç içerikli bir taleptir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yasayı korumaları gereken kişilerin suç işleme özgürlüğü var mıdır?

5-) Neresinden bakarsanız bakın hukuksuz bir talep olan ilgili yazı nedeniyle sorumlular hakkında her hangi işlem yapılmış mıdır?”

Yorumlar (0)