CHP'Lİ ÇETİN ARIK ÖLÜM YOLUNU MECLİSE TAŞIDI

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, ölümlü kazaların yaşandığı Hacılar-Erciyes yolunu meclise taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Arık, 2 ayrı kazada 15 kişinin öldüğü yol ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın her hangi bir girişimi olup olmadığını sordu.

Vekil Haberleri 04.09.2019, 12:14
CHP'Lİ ÇETİN ARIK ÖLÜM YOLUNU MECLİSE TAŞIDI

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde 1 Eylül 2019 Pazar günü meydana gelen ve 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazasının ardından gözler bir kez daha Hacılar-Erciyes Karayoluna çevrildi. Aynı yolda 2013 yılında da üniversite öğrencilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da söz konusu yolu meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Arık, şu görüşleri dile getirdi:

            “1 Eylül 2019 Pazar günü Kayseri’nin Hacılar İlçesi’nde elim bir trafik kazası yaşandı. Erciyes Dağı’ndan inen Kayseri Su ve Kanalizasyon İşleri’ne (KASKİ) ait vidanjör iddiaya göre virajı alamayarak yol kenarındaki müstakil evin üzerine uçtu. Olayda 3’ü vidanjör içindeki KASKİ çalışanı ve müstakil evin sahibi kadın olmak üzere toplam 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu bölgedeki tek ölümlü kaza da değil. 23 Aralık 2013 yılında Erciyes’e kayak yapmak için gelen üniversite öğrencilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 11 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Söz konusu kaza sonrası o dönem Melikgazi Belediye Başkanı olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne söz konusu yol ile ilgili şikayetlerini bildirdiği belirtilmektedir. Bu bağlamda;

            1-) 23 Aralık 2013 tarihinde meydana gelen kaza sonrası söz konusu yol ile ilgili her hangi bir çalışma yapıldı mı? Yapıldı ise neler yapıldı?

            2-) 15 yurttaşımızın hayatını kaybettiği kazalarla ilgili bir araştırma yapılmış mıdır? Kazaların meydana geliş şekli açısından yeni kazaların yaşanmaması için işaretleme çalışması dışında nasıl bir çalışma uygulamayı planlıyorsunuz?”

Yorumlar (0)