CHP'li Cengiz Gökçel'in 19 Mayıs Mesajı

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Vekil Haberleri 17.05.2019, 18:22
CHP'li Cengiz Gökçel'in 19 Mayıs Mesajı

100 yıl önce bugün, özgürlük ve bağımsızlık ateşiyle yanan, işgale boyun eğmeyen mazlum bir millet, Samsun’da doğan güneşe uyandı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, tam bir asır önce bugün, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, milletimizin makûs talihini değiştirmiş; tüm mazlum halklara bağımsızlık yolunda umut olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaktığı bağımsızlık meşalesini Cumhuriyet ile taçlandırmış, milletimize içeride egemen, dışarıda bağımsız bir ülke armağan etmiştir.

Son yıllarda, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Cumhuriyet değerleri ve milli bayramlarımız unutturulmaya, içi boşaltılmaya çalışılmaktadır.

Atatürk’ü, Milli Mücadeleyi ve Cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalışanlar, hayal kırıklığına uğramaya mahkûmdur.

Milletimizin hafızasında ve gönüllerinde coşkuyla yanan özgürlük ve bağımsızlık ateşi, demokrasimizin içinden geçtiği karanlık günleri aydınlığa kavuşturacaktır.

Baskıcı rejime karşı huzur, barış ve bereket isteyenlerin, Kuvayı Milliye ruhundan güç alan ve yüzü güneşli yarınlara dönük olanların partisi CHP olarak milletimize sözümüz var:

Cumhuriyet meşalesini ilelebet yakacak, “özgürlük, adalet, barış ve bereket” içinde, ortak bir geleceği omuz omuza inşa edeceğiz.

19 Mayıs 1919’un 100. yılında bize düşen en büyük görev, “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek doğum gününü, 19 Mayıs’ı gençlere armağan eden Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yılmadan, yorulmadan yürümektir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; ilke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa olan sarsılmaz inancımızla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda etmekten bir an bile çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Yorumlar (0)