CHP'li Cengiz Gökçel: “Fırtına’nın Vurduğu Çiftçinin Ürünü Tarlada Kaldı”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, geçtiğimiz haftalarda şiddetli fırtına sebebiyle seraları hasar gören ve yıkılan çiftçileri ziyaret etti. Mersin’in Erdemli ilçesinde seraları yıkılan çiftçileri ziyaret eden Gökçel, “Çiftçimizin serası yıkılmış. Ama daha üzücü olan bu mevsimde bin bir zahmetle üretilen marullar da tarlada kalmış, para etmiyor” diye konuştu.

Vekil Haberleri 22.03.2021, 14:43
CHP'li Cengiz Gökçel: “Fırtına’nın Vurduğu Çiftçinin Ürünü Tarlada Kaldı”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in Erdemli ilçesinde geçtiğimiz haftalarda şiddetli fırtınadan dolayı yıkılan seraları gezdi. Çiftçilerin yaşanan afetten dolayı zor durumda kaldığını ifade eden Gökçel, çiftçilerin borçlarını ödeyemez duruma geldiklerinin altını çizdi. Gökçel, “Erdemli ilçemizin Kayacı mahallesindeyiz. Burada çiftçilerimizin seraları şiddetli fırtınadan dolayı yıkıldı. Hem bu kadar emeği masrafı yerle bir olmuş hem de seranın içindeki marul yok olmuş denecek kadar az kalmış. Burada üzücü olan üzücü olan bu mevsimde bin bir zahmetle üretilen marullar da tarlada kalmış, para etmiyor” dedi.

“Çiftçi Herkese Borçlu”

Mersin Erdemli’de seraları yıkılan çiftçileri ziyaret eden Gökçel, çiftçilerin borçlar altında ezildiğini dile getirdi. Fırtınadan zarar gören çiftçi Musa Eser afet dolayısıyla hem seralarının yıkıldığını hem de ürünün tarlada kaldığını belirtti. “Yetkililerden yardım talep ediyoruz” diyen Eser, “hem sera yıkıldı hem marul tarlada kaldı. Borcumuz çok fazla, yüz bin liradan fazla borcumuz var” dedi. Üretim için alınan borçların ödenemediğini söyledi. Eser, “Bankaya borcumuz var, komisyonculara var, ilaç firmasına var. Bizim borcumuz çok” dedi.

Yorumlar (0)