CHP'li Cengiz Gökçel Destekleri Sordu!

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a pandemi sürecinde verilen destekleri sordu. Gökçel, verilen desteklerin hangi kapsamda ve kimlere verildiği sorularını yöneltti.

Vekil Haberleri 20.05.2021, 09:26
CHP'li Cengiz Gökçel Destekleri Sordu!

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, küresel Covid-19 salgını sürecinde vatandaşlara verilen destekleri hem Hazine ve Maliye Bakanına hem de Cumhurbaşkanı Yardımcısına sordu. Gökçel önergesinde “Verilen destekler GSYİH yüzde kaçına tekabül etmektedir?” dedi. IMF’nin raporuna göre Türkiye’nin halkına en az destek veren 3 ülkeden biri olduğunu hatırlatan Gökçel, kamuoyunda buna yönelik tartışmaların da sürdüğünü belirtti. Gökçel, verilen desteklerin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın yüzde kaçına denk geldiğini sordu.

Gökçel salgın sürecinde yapılan desteklerin toplam tutarının açıklanmasını talep ederek, verilen desteklerin hibe, kredi ve vergiden istisna oranının ne olduğunu sordu. Gökçel önergesinde, “Verilen desteğin kredi, hibe ve vergiden istisna tutulması bağlamında oranlarını nedir?” diye sordu. Verilen desteklerin sektörlere göre dağılımının açıklanmasını isteyen Gökçel, desteklerden yararlanan şirketlerin yapısına da soruları arasında yer verdi.

“Hangi şirketlerin kira ödemelerinde muafiyet tanındı”

 Doğrudan gelir desteğinin miktarının da açıklanmasını talep eden CHP’li Gökçel, hazırladığı soru önergesinde devletin kaç şirketin kira ödemelerine muafiyet getirdiğini sordu. Bunun yanı sıra Gökçel, bu şirketlerin hangileri olduğunun açıklanmasını talep etti.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, pandemi sürecinde verilen destekler kapsamında çiftçilere ne kadar destek verildiğini de sorarken bu desteklerin hangi tarihte hesaplara yatırıldığının da açıklanmasını istedi. Gökçel, salgın sürecinde gıda krizinin daha fazla hissedildiğini söyledi. Gerek pandemi şartları gerek kuraklık ve iklim değişikliğine bağlı afetler sebebiyle verim kayıpları yaşandığını sözlerine ekledi. Gökçel salgından en çok etkilenen sektörlerden birinin tarımsal üretim sektörü olduğunun altını çizdi. Çiftçilerin borçlar altında ezildiğini kaydeden Gökçel, tüm çiftçilerin borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0)