banner773

CHP'li Cengiz Gökçel: 1 Milyon 78 Bin Öğrencinin İnterneti Yok

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel öğretmen ve öğrencilerin uzaktan eğitime erişmekte yaşadıkları sorunları gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 12.02.2021, 12:52
CHP'li Cengiz Gökçel: 1 Milyon 78 Bin Öğrencinin İnterneti Yok

Eğitimde ikinci yarıyılın başlamasına çok kıs bir süre kaldığını belirten Gökçel, hala uzaktan eğitime erişimin tam anlamıyla sağlanamadığını kaydetti. Gökçel, “Eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılı gelecek hafta başlayacak. Ancak tableti, interneti olmayan öğrencilerin aileleri hala bizi arayıp çocuklarının eğitime ulaşamadıklarını söylüyor. Bugün 227 bin öğrencinin evinde televizyonu yok. 1 milyon 78 bin öğrencinin interneti yok” dedi.

“Bakanlık Hala Öğrencilere Tablet Dağıtamadı”

Pandemi sürecinde başlayan 2020 – 2021 eğitim yılında birinci yarıyıl pandeminin gölgesinde uzaktan eğitim verilerek tamamlandı. Ancak bu süreçte birçok öğrenci uzaktan eğitime katılmakta zorluk çekti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu süreçte aksaklıkların giderileceğini belirttiğini kaydeden Gökçel, “Ekim ayında tablet dağıtımına başlandığı ifade edilse de bunu göremiyoruz. Elektronik alet fiyatları bu kadar artmışken, öğretmenlerin de öğrencilerin de tablet ve bilgisayara ulaşması mümkün değil” dedi. Mevcut ekonomik koşullarda öğretmenlerin de öğrencilerin de tablet ve bilgisayar alamadıklarının altını çizen Gökçel, “Öğretmenlerin uzaktan eğitim vermek için tablet alacak paraları yok. Birçok öğrenci tableti olmadığı için aylardır derslerini takip edemiyor. Bunun önlenmesi için öğrenci ve öğretmenlerimizin tablet alışverişlerinde TRT bandrol ücreti ve KDV alınmamalıdır. Bu mağduriyeti gidermek için TBMM Başkanlığına bir kanun teklifi sunacağız. TBMM’nin üzerine düşen katkıyı yaparak mağduriyeti gidereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)