banner773

CHP'li Candan Yüceer’in CHP’nin 98. Kuruluş yıl dönümü mesajı

Bugün 9 Eylül 2021, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 15 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile yola çıkmasıyla başlayan Millî Mücadelemiz İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle son buldu. 9 Eylül 1922’de, emperyalizme ve emperyalizmin işbirlikçilerine karşı, dünyada verilen en şanlı mücadeleyi milletimiz kazandı. Tüm mazlum milletlere umut oldu. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlandırılmasının ardından ülkemizin bağımsızlığının adım adım inşa edilmesine sıra geldiğinde 9 Eylül 1923 günü Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu.

Vekil Haberleri 08.09.2021, 15:37
CHP'li Candan Yüceer’in CHP’nin 98. Kuruluş yıl dönümü mesajı

Kurtuluş Savaşı kahramanlarının savaş meydanlarında kurduğu, “kurtuluşun ve kuruluşun partisi”, 98. Yaşında! Cumhuriyetimizle yaşıt olan partimiz, sadece bir siyasi oluşum olmanın ötesinde, Millî Mücadelemizin egemenlik ve bağımsızlık bilincini, Cumhuriyet değerlerini ve Önderimiz Atatürk’ün ilke ve devrimlerini taşıyan en köklü kurumsal yapılardan biridir. Cumhuriyet Halk Partisi yalnızca geçmiş güzel günlerin partisi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi bugündür ve gelecektir, umutlu ve mutlu yarınlardır. Barışın, demokrasinin, adaletin, insan haklarının temel hak ve özgürlüklerin bu ülkedeki tek teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten aldığı gücü ve birikimi yarınlara taşıyabilecek tek siyasi harekettir. Ülkemizi içine düştüğü karanlıktan çıkaracak olan partidir. Nasıl ki, tarihimiz boyunca karanlıkla mücadele ettiysek, şimdi de aynı kararlılık ve azimle bu karanlıkla mücadele edeceğiz ve kazanacağız. Biz kazandığımızda Türkiye kazanacak. Gelecek kazanacak. Umut sosyal devlet, umut Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Bu bilinç ve sorumlulukla, nasıl bir baskıyla karşılaşırsak karşılaşalım Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde, cumhuriyete olan inancımızla, demokrasi ve adalet mücadelemize devam edeceğiz. Partimizi “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’dir” sözleriyle anlatan Atatürk’e Cumhuriyetin ve partimizin kuruluşunun 100. yılında, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmış kadrolar olarak, tarihimizi bir kez daha umut dolu yarınlar için yazacağız.

Ülkemizi sarmaya çalışan karanlığa, kadınları, çocukları, doğamızı ve yurttaşımızın emeğini hedef alanlara geçit vermeyeceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde iktidar hedefimize ulaşacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. kuruluş yıl dönümünde başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarına, 98 yıl boyunca partimizin güçlenmesi için mücadele eden İl-İlçe yöneticilerimize, tüm Cumhuriyet Halk Partilere şükranlarımı sunuyorum. Bir neferi olmaktan onur duyduğum, demokrasiye geçişin ilk adımı, cumhuriyetin, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partimizin, halkın partisinin 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum

Yorumlar (0)