CHP'li Candan Yüceer’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı: Vefa Borcumuzu Asla Unutmayacağız…

Tarihimiz bizlere gurur veren, her zaman övüneceğimiz eşsiz destanlar ve zaferlerle doludur.

Vekil Haberleri 19.09.2021, 09:01
CHP'li Candan Yüceer’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı: Vefa Borcumuzu Asla Unutmayacağız…

Kahraman ulusumuzun her bir ferdi, ülkemize ve dünya barışına yönelik saldırılar karşısında canını ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmemiştir.

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümü ve Gaziler Günü…

Vefanın, cesaretin ve kararlılığın timsali, Cumhuriyetimizin, milli birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri şehit ve gazilerimiz, kahramanlıklarıyla milletimizin onur abideleri olmuşlardır. Vatanımızın kurtarılması, Cumhuriyetimizin kurulması ve bugüne kadar gelen süreçte her türlü saldırıya ve tehdide karşı ülkemiz topraklarının korunmasında, canını hiçe saymış tüm Gazilerimiz bizim başımızın tacı ve yarınlarımızı borçlu olduğumuz kahramanlarımızdır.

Bugünün Gaziler Günü olarak kutlanması ise devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının küçük bir ifadesidir.

Gazilerimiz, Türk Ulusu'nun mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkelerine hizmet etmişler, yurtseverlikleriyle herkese örnek olmuşlardır. Bizler de şehit ve gazilerini her zaman en yüce duygularla anımsamakta, onlara sonsuz sevgi ve saygı duymaktayız.

Ancak biliyoruz ki onların fedakârlıklarının yanında gazi ve şehitlerimiz için ne yapsak ne söylesek az!

Özlük hakları son derece kötü, maaşları yetersiz olan gazilerimiz, maalesef hak ettiği değeri görememektedir. Çıkarılan yasalarla gazilerimiz arasında bile muharip gaziler-malul gaziler diye ayrımcılık yapılmaktadır. Gazilerimiz maaşları ile geçinmekte zorlanmaktadır ve büyük bir çoğunluğunun başını sokacak bir evi dahi bulunmamaktadır. Vatanımızın en küçük toprak parçasına bile göz koyanlara karşı ‘vatan sağ olsun’ diyerek bedenini siper eden gazilerimizi, kahramanlarımızı sadece anmak değil böyle günlerde dertlerini paylaşıp sorunlarına çözüm bulmak zorundayız.

Bizlerin en büyük görevi, vatan toprağı ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan hayatını kaybetmiş tüm şehit ve gazilerimizi her daim minnet ve şükranla anarken, onların yazdığı kahramanlık destanını gelecek kuşaklara aktarmak, hayatta olan gazilerimize, hayatta olmayan gazilerimizin ailelerine ve şehit ailelerine sahip çıkmaktır.

Cumhuriyetimizin temeli, bu ülkenin ortak onuru ve gururu olan şehit ve gazilerimizin haklarına sonuna kadar sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül 1921’de Gazilik unvanı verilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor; Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü için canlarını ortaya koyan, kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum.

Ülkemiz, şehit ve gazilerimize olan vefa borcunu asla unutmayacaktır!

Yorumlar (0)