CHP'li Çakırözer: “Bir daha yaşamamak için laikliğe sıkı sıkıya sarılmalıyız”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişiminin 3’üncü yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 14.07.2019, 15:36
CHP'li Çakırözer: “Bir daha yaşamamak için laikliğe sıkı sıkıya sarılmalıyız”

. FETÖ’cü hain darbe girişimini lanetleyen Çakırözer,  “Bir daha bu acıların yaşanmaması için başta Laiklik olmak üzere, bilimsel, çağdaş eğitime, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya sarılmalıyız” dedi.

MİNNETTAR KALACAĞIZ

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin, o gece vücutlarını darbeci hainlerin tanklarının önüne kahramanca koyan yurttaşlar sayesinde engellendiğini dile getiren Çakırözer, şu açıklamalarda bulundu:

“Vatansever, sağduyulu halkımızın ve isimsiz kahramanların darbecilere karşı verdiği demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ile anıyorum. O gece aralarında Çiftelerli hemşehrimiz Fatih Dalgıç’ın da olduğu 251 aziz şehidimize ve yaralanan binlerce kahraman gazimize sonsuza kadar minnettar kalacağız. Bu darbe girişimi laik, demokratik Cumhuriyetimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.”

LAİK, ÇAĞDAŞ EĞİTİME SARILMALIYIZ

Çakırözer, “ Bu kanlı 15 Temmuz darbe girişimini yapan Fethullahçı cunta ile onları destekleyenlerden en ağır şekilde hesap sorulmalıdır.” diyen Çakırözer, “ Sorulmalıdır ki Türkiye bir daha böyle büyük bir acı yaşamasın. Ama bu hesap sorma süreci hukukun üstünlüğü ilkesinden sapmadan yapılmalıdır. Darbe ile ilgisi olmayan binlerce siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve kamu görevlilerinin tutuklanması, ihraç edilmesi, açığa alınması gibi uygulamalar sadece ve sadece darbecilerle mücadeleye gölge düşürmekte, büyük zarar vermektedir. Başta Laiklik olmak üzere, bilimsel, çağdaş eğitim yolu, Atatürk’ün ilke ve devrimleri bizim yolumuz olmalı kibir daha bu acılar yaşanmasın " dedi.

Yorumlar (0)