CHP'li Burhanettin Bulut:Ceyhan'ın Yanan Ormanı Yeniden Ağaçlandırılacak

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile Ceyhan Kızıldere Mahallesi sakinlerine orman yangını nedeniyle geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Vekil Haberleri 07.07.2019, 09:00
CHP'li Burhanettin Bulut:Ceyhan'ın Yanan Ormanı Yeniden Ağaçlandırılacak

Adana Orman Bölge Müdürü ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Bulut, Orman Bölge Müdürlüğü, Ceyhan Belediyesi ve vatandaşların işbirliğiyle yanan alanın yeniden ağaçlandırılacağı müjdesini verdi.  

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’la birlikte  geçtiğimiz günlerde 1000 dönüm ormanlık alanı yangında kül olan Kızıldere Mahallesini ziyaret etti. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten ve üzüntülerini dile getiren Bulut, yaraların sarılması için elinden geleni yapacağını söyledi.

BULUT’TAN KIZILDERE’YE MÜJDE

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yangın dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerini göreve çağırdığını kaydeden Bulut, zarar gören alanın yeniden ağaçlandırılması için Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ile telefon görüşmesi yaptı. Bulut, görüşme sonrası Ceyhan Belediyesi, Orman Müdürlüğü ve mahalle sakinlerinin işbirliği içinde yanan alanın yeniden ağaçlandırılacağını kaydetti.

20 YILLIK EMEK KÜL OLDU

CHP’li Bulut, “Yanan sadece ağaçlar değildi. Çam ağaçlarını, harnup ağaçlarını, zeytin ağaçlarını hemşerilerimiz 20 yıl önce kendi elleriyle dikti. Emek verdi, sabırla büyümelerini bekledi. Ve bir kıvılcım sonucu hepsi kül oldu. Hemşerilerimiz de biz de üzgünüz. Ceyhan’ın akciğerlerine ateş düştü” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

1000 dönümlük alanın yeniden ağaçlandırılmasına katkıda bulunacak Ceyhan Belediye’sine ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne, yangını söndürmek için üstün bir gayretle 10 saat mücadele veren Adana Büyükşehir Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere teşekkür eden CHP’li Bulut,  “Biz de konunun takipçisi olacağız. Yaz aylarında özellikle orman yangını çok sık yaşanıyor. Umarım bu son olur. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)