banner773

CHP'li Bulut: Yüz yüze sınav koronaya davetiye çıkarmaktır

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Açık Öğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarının yüz yüze yapılacak olmasına tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 13.08.2020, 10:24 13.08.2020, 10:29
CHP'li Bulut: Yüz yüze sınav koronaya davetiye çıkarmaktır

CHP'li Bulut, “Örgün eğitimdekilere online sınav yaparken, Açık Öğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarının yüz yüze yapılacak olması hangi aklın ürünüdür? Yüz yüze sınav koronaya davetiye çıkarmaktır” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,Anadolu Üniversitesi’nin,“Açık Öğretim Fakültesi yaz okulu sınavları 5 Eylül 2020 tarihlerinde pandemi şartlarının elvermesi durumunda yüz yüze yapılacaktır. Aksi bir durumda sınav çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir” açıklamasını eleştirdi.

HANGİ AKLIN ÜRÜNÜ?

Günlük Covid-19 vaka sayısının 1100’ün üzerine çıktığı pandemi ortamında, ülkenin her yerinden, her yaştan,yaklaşık bir milyona yakın öğrencinin gireceği yüz yüze sınavı akıldan geçirmenin bile abesle iştigal olduğunu söyleyen Bulut, “Hasta sayısında bariz bir yükselme var. Sınav tarihinde pandemi koşullarının sınavı yüz yüze yapmaya elvermeyeceği de ortada. Bütün üniversiteler uzaktan eğitim verirken, örgün eğitimdeki öğrencilere online sınav hakkı tanınırken, sınavı online yapmanın altyapısı varken, Açık Öğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarının yüz yüze yapılacak olmasını dile getirmek hangi aklın ürünüdür?” dedi.

KORONAVİRÜSE DAVETİYE ÇIKARILIYOR

Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerini online sınavdan mahrum bırakmanın hiçbir mantığı olmadığını kaydeden Bulut, yüz yüze sınavınkoronavirüse davetiye çıkarmak olduğunun altını çizdi. TBMM Sağlık, Aile, Çalışmave Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Bulut, “Yüz yüze sınav kronik hastalığı olan öğrencilerin, sınav görevlilerinin, toplumun sağlığını tehlikeye atmak, bulaşı daha da yaymak demektir. Binlerce öğrenci haklı olarak kendilerinin ve ailelerinin sağlığından endişeli.Anadolu ÜniversitesiRektörlüğü bu vahim kararı bir kez daha gözden geçirmeli ve sınavın online yapılacağını vakit kaybetmeden açıklamalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)