CHP'li Bulut'un 14 Mayıs Eczacılık Günü mesajı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü yazılı bir açıklamayla kutladı.

Vekil Haberleri 13.05.2021, 11:26
CHP'li Bulut'un 14 Mayıs Eczacılık Günü mesajı

CHP’li Bulut’un mesajı:

Toplum sağlığı için gece gündüz emek veren eczacılar, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir halkasıdır.  1 yılı aşkın süredir yaşadığımız pandemide toplum sağlığını merkeze alan eczacıların değeri bir kez daha anlaşılmıştır.

Salgınla mücadele için canını ortaya koyan eczacılar, iktidar tarafından kendi kaderine terk edilmiş, bu süreçte 51 eczacı ve 19 eczane çalışanı hayatını kaybetmiştir.

Öncelik grubuna dahil edilen eczacılar aşılarını olurken, sayıları 2 binin üzerinde olan, stajyer eczacılar henüz aşılanmamıştır. Stajyer eczacılar da bir an önce aşılama programına alınmalıdır.

Yumak yumak biriken sorunlar nedeniyle çalışanlarıyla birlikte 70 bin kişilik büyük bir aile olan eczacılar, 14 Mayıs’ı bayram olarak kutlayamamaktadır.

Eczane sayısının artması, eczanelerde üretilen hizmetin birim maliyetinin artması birlikte eczanelerin cirolarında önemli kayıplar yaşanmıştır. Kârın ilaca bağlı olarak belirlenmesi, ciro azalışının eczanenin kârını azaltması nedeniyle eczacılar işletim masraflarını dahi karşılayamayacak duruma gelmişlerdir.

Tasarruf adı altında üst üste yapılan fiyat indirimleri ve ıskonto zararı nedeniyle eczanelerde oluşan stok zararlarının yasal güvence altına alınmaması nedeniyle bir çok eczacı kepenk bırakmak zorunda kalmıştır.

“Sağlık çalışanlarına şiddet” maalesef eczacılara kadar uzanmıştır. Hastalardan alınan katkı/katılım paylarının sorumlusu gibi görünen eczacılarımızla, yurttaşlar arasındaki sevgi ve saygı büyük yara almıştır.

Bir an önce yaşadıkları sorunların çözülmesi dileğiyle,  halkın sağlığı adına büyük bir fedakarlık ve özveriyle çalışan, mensubu olmaktan gurur duyduğum bu onurlu mesleğe gönül veren meslektaşlarımın 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü ve Ramazan Bayramını kutluyorum.

Pandemide yitirdiğimiz eczacı meslektaşlarımı ve eczane çalışanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Yorumlar (0)