CHP'li Bulut: Sokağa yasak koyabilirler, milletin yüreğine asla

Bu topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşama irademizin sembolü, demokrasimizin güvencesi TBMM’nin 101. kuruluş yılını kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

Vekil Haberleri 22.04.2021, 10:57
CHP'li Bulut: Sokağa yasak koyabilirler, milletin yüreğine asla

Esaret zincirlerinin kırıldığı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan; ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen, egemenliğin en son ferdine kadar ulusun olduğuna inanan büyük bir ruhun eseridir.

Gazi Meclisimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde uçurumun kıyısında olan bir ülkenin var olma savaşını başarıyla yürütmüş, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

Atatürk, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına aracılık eden 23 Nisan’ı, milli egemenliğini sonsuza kadar koruyacak, yüceltecek geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve yeni nesillere armağan etmiştir.

Çocuklarımızı fikri, vicdanı, irfanı hür olarak yetiştirmek, onlara muasır medeniyetlerin seviyesinin üstünde bir ülke bırakmak hepimizin sorumluluğudur.

Ancak, pandemide salgın tedbirlerini hiçe sayıp parti kongrelerini lebalep yapan, cenazelere binlerce kişiyle birlikte katılan iktidar, koronavirüs bahanesiyle milli bayramlarımızı yasaklamaktadır.  

İktidar, sokağa yasak koyabilir, ancak milletin yüreğine asla yasak koyamaz. Biz, yurttaşlarımızla her türlü yasağa rağmen 23 Nisan’ı kalplerimizde Atatürk ve Cumhuriyet coşkusuyla yaşayacağız.  

Ulusal egemenliğin yok sayıldığı bugünlerde Cumhuriyet değerlerine bağlılığımız, Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşmak, demokrasiyi yok etmek isteyenlerle mücadelemiz daha fazla azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bıraktığı eserleriyle gönüllerimizde yaşayan Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Ulusal egemenliğin hâkim olduğu, tüm çocukların özgürce çocukluklarını yaşadığı bir ülke ve dünya dileğiyle, milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Yorumlar (0)