banner773

CHP'li Bulut: Siz, Hamza Yerlikaya'yı Vakıfbank'a atarken, Gaziantep'te kredisini ödeyemeyen esnaf intihar etti!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, kamu bankalarına yapılan atamalara sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 17.06.2020, 10:14
CHP'li Bulut: Siz, Hamza Yerlikaya'yı Vakıfbank'a atarken, Gaziantep'te kredisini ödeyemeyen esnaf intihar etti!

Yapılan atamaların hepsinin AKP ile ilintili olduğunu kaydeden Bulut, “Siz, Hamza Yerlikaya'yı Vakıfbank yönetim kuruluna daha fazla maaş alsın diye atarken Gaziantep'te 5 çocuk babası bir marangoz kredisini ödeyemediği için kendini astı. Siz, RTÜK Başkanını bir maaş daha alsın diye bir bankaya atarken bir kadın İstanbul'da sokaksokak "Artık yemek alınır" diye feryat ediyordu” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda Rekabetin Korunması Hakkında Kanun Teklifi'nde söz aldı. Pandemi dönemi bile olsa Avrupa Birliği mevzuatına ilişkin tartışmaların yeniden gündeme gelmesi açısından teklifin kıymetli olduğunu kaydeden Bulut, ancak bu Kurulda da atamaların bir kişi tarafından yapıldığını bildirdi. Bulut, “Avrupa Birliği'yle ilgili 2003 yılında dönemin Başbakanı Erdoğan’ın "Demokrasi, hukukun üstünlüğü, vicdan ve teşebbüs özgürlüğü, ekonomik refah için AB üyeliği bir amaç olarak değil, Türk halkının hak ettiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmaktır" sözlerini hatırlattı.

DEMOKRASİDE SONLARDAYIZ

Bulut, “Demokrasiye bakalım yedi yıl boyunca demokrasi dünya sıralamasında sürekli aşağıya indi.İktidar kendine bile demokrat olamadı, kendi Başbakanını görevden aldı, kendi belediye başkanlarını ağlaya ağlaya görevden aldı. On yedi yıl boyunca kendine tek seslilik yaratmak adına kamu kaynaklarıyla bir medya karteli oluşturdu. Bu medya yüzde 90'a hitap ettiği hâlde, yüzde 10'luk bir kısma tahammül edemedi. Yazı yazanı da yazmayanı da haber yapmayanı dahi gözaltına almaktan hiçbir şekilde çekinmedi. Yargıyı tümüyle kendi etkisi altına aldı ve dikensiz bir gül bahçesi oluşturmak istedi” ifadelerini kullandı.

VALİ MÜLKİ AMİR OLDU

Adana'da,CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanının sadece itişme kalkışmadan dolayı on yedi gün hapis yattığına dikkat çeken Bulut, Türkiye’de 17 yılda devlet geleneklerinin terk edildiğini ve ülkenin parti devletine evrildiğini bildirdi. Şehrin mülki amirinin AKP il başkanı olduğunu kaydeden Bulut şöyle devam etti:

Adana'da en son, Devlet Bakanı, ilin valisi ve ilin oda başkanlarıyla bir toplantı yapıldı; o toplantıda AKP il başkanı var. Bu da yetmiyor, AKP'nin gençlik kolları başkanı, valinin, bakanın, oda başkanlarının olduğu yerde telekonferansı yapıyor.İktidar maalesef kendi bakanına da artık sahip çıkmaz hâlde, onun da yerine yeni kurullar oluşturdu. Mecliste de aynı şeyi yapıyor, kurul ve ofislerle Meclisin etkisini muvazaalı bir hâle getirdi. Bakanları eski bakanlar değil, eski yetkide değil çünkü sarayda oluşturulan ofisler, kurullar bunların yerini tutuyor.

SARAY’IN SANATÇILARINA PARA AKTARILDI

İktidarın ekonomi politikalarını da eleştiren Bulut, 16 milyon yoksul oluşturulduğunu, pandemi döneminde, seçim döneminden daha az yardım yapıldığını kaydetti. Pandemi döneminde sadece 5,5 milyon vatandaşa yardım yapıldığını hatırlatan Bulut, “Biz Bize Yeterizkampanyasıyla IBAN ile 10 TL para toplandı. Saray, kendi sanatçılarına çekinmedi. İsterdik ki iktidar çıkıp şunu söylesin: "Bu arkadaşlarımız bu konserleri yaparken 1 lira para almamıştır." desin ama bunu da maalesef diyemediler” ifadelerini kullandı.

SİZ HAMZA YERLİKAYA’YI ATARKEN, KREDİSİNİ ÖDEYEMEYEN ESNAF KENDİNİ ASTI

Kamu bankalarına yapılan atamalara sert tepki gösteren Bulut, iktidar milletvekillerine kürsüden kamu bankalarının yönetim kurulu üyelerinin olduğu bir sayfa gösterdi. Bulut, “Vakıfbankın yönetim kurulunun AKP'yle bağlantılı, ya eski milletvekili ya danışman. En son kim atandı? Hamza Yerlikaya. Atanabilir ancak bunu liyakat esasıyla yapın, bunu sadece kendi yandaşlarınız 3 maaş, 4 maaş alsın diye yapmayın. Niye? Türkiye'nin bir birliğe ihtiyacı var, Türkiye'de ekonomik olarak düştüğü durum itibarıyla korkunç bir yoksulluk var. Nüfusun dörtte 1'i temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda ama siz ne yapıyorsunuz? "Salgında mücadele eden sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez." diyorsunuz ama hakkını da gerçekten ödemiyorsunuz. Yine, siz, canı pahasına çalışan hekimler arasında, çalışanlar arasında ayrımcılık yapıyorsunuz.Siz, Hamza Yerlikaya'yı Vakıfbank yönetim kuruluna daha fazla maaş alsın diye atarken Gaziantep'te 5 çocuk babası bir marangoz kredisini ödeyemediği için kendini astı. Siz, RTÜK Başkanını bir maaş daha alsın diye yine bir bankaya atarken bir kadın İstanbul'da sokaksokak "Artık yemek alınır." diye feryat ediyordu. Siz, Türkiye'nin en güçlü yapısını, esnaf topluluğunu bu pandemi döneminde yardım paketlerine muhtaç ettiniz; yine, siz, sokak ekonomisinde çalışanları göz ardı ettiniz. Ama şunu hiç göz ardı etmediniz: Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ı Ziraat Bankası yönetimine atadınız. Tüm bunları yaparken elbette sizlerin bu işte sorumluluğu var. Siz eğer bu iktidarı bu konuda sorgulayamazsanız, biz sizin vicdanlarınızı sorgular hâle geliriz. Sadece daha fazla maaş almak adına yapılan atamalar hangi vicdana sığar” dedi.

Yorumlar (0)