banner773

CHP'li Bulut, müzik ve sahne emekçilerinin sorunlarını dinledi: Türkiye’de bizim sesimiz kesildi

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da pandemi önlemleri kapsamında eğlence mekanlarının kapanmasıyla 9 aydır evine ekmek götüremeyen müzik ve sahne emekçilerinin sorunlarını dinledi.

Vekil Haberleri 01.12.2020, 12:28
CHP'li Bulut, müzik ve sahne emekçilerinin sorunlarını dinledi: Türkiye’de bizim sesimiz kesildi

Bulut, “Türkiye’de bizim sesimiz kesildi” diyen müzisyenlere “Sağlık çalışanlarının, esnafın, vatandaşın sorunları gibi sizlerin de sorunlarını duyurmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan Adana’daki müzik ve sahne emekçileriyle bir araya geldi. Müzisyenler adına söz alan Sefer Kayan, salgın nedeniyle dokuz aydır evlerine ekmek götüremediklerini söyledi. Adana’da sosyal medya üzerinden bir araya gelerek, seslerini duyurmak için haftalardır Atatürk Parkı’nda eylem yaptıklarını dile getiren Kayan, “Parkta 15-20 dakika sessizlik eylemi yapıyoruz. Bizim sesimiz kesildi Türkiye’de” dedi.

Salgın nedeniyle çalıştıkları eğlence mekanlarının kapatıldığını, çalışmalarına izin verilmediğini söyleyen Kayan, şöyle devam etti:

Müzisyenler örgütlü bir yapıya sahip olmadıkları için genelde sigortasız çalışıyorlar. Herhangi bir sosyal güvencemiz yok. Bu nedenle kısa çalışma ödeneğinden de yararlanamadık. Devletten herhangi bir yardım alamadık. Yiyecek ekmeği bir şekilde bulmaya çalışıyoruz ama artık dayanacak halimiz kalmadı. Sesimizi duyun, yetkililere duyurun” dedi.

SESİNİZİ DUYURACAĞIZ

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da, yaşanan sorunların sadece Adana’ya özgü olmadığını, Türkiye genelinde binlerce müzik ve sahne emekçisinin yaşadığı zorluklar olduğunu belirterek, “Sağlık çalışanlarının, esnafın, vatandaşın sorunları gibi sizlerin de sorunlarını duyurmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR SADECE ÖNLEM AÇIKLIYOR

İktidarın sadece önlem açıkladığını pandemide vatandaşın, esnafın yaşadığı sorunları görmezden geldiğini kaydeden Bulut, “İktidar, bu vatandaş ne yer ne içer düşünmüyor. Kepenek kapatmak zorunda kalan, evine ekmek götüremeyen esnaf borçlarını, faturalarını, primlerini nasıl ödeyecek düşünmüyor. Devlet zor zamanda vatandaşının yanında olmayacak da ne zaman olacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)