CHP'li Bulut: Müftülere verilen kanunsuz seçim talimatı Meclis gündemine taşıdı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Diyanet İşler Başkanlığı’nın müftülere, “Seçime dokuz ay kaldı, herkes sahada çalışsın” talimatını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “Müftülere, ev ev dolaşarak, sahada çalışması ve siyaset yapması için kanuna aykırı talimat verenler hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?” diye sordu.

Vekil Haberleri 24.08.2022, 12:26
CHP'li Bulut: Müftülere verilen kanunsuz seçim talimatı Meclis gündemine taşıdı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, müftülere, “Seçime dokuz ay kaldı, herkes sahada çalışsın” denildiği yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına önerge veren Bulut, şöyle devam etti:

Genellikle 6 ay aralıklarla toplanan müftüler en son Haziran 2022’de toplanmasına rağmen 15 Ağustos’ta Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çağrısıyla 2 ay aranın ardından tekrar bir araya gelmiştir. Diyanet İşler Başkanlığı’nın müftüleri “gündemsiz-acele” toplantıya çağırarak, “Seçime dokuz ay kaldı, herkes sahada çalışsın. Kazanırsak hep beraber kazanırız, kaybedersek hep beraber kaybederiz” denildiği basına yansımıştır. Basına açık bölüm ve sonuç bildirgesinin yer almadığı toplantıya ilişkin müftülere “Konuşulanlardan biri dahi sızarsa hepiniz sorumlusunuz” denildiği iddia edilmektedir. Toplantının müftüler arasında “Bizi seçim çalışması için mi çağırdılar? Seçim propagandası mı yapacağız?” rahatsızlığına neden olduğu belirtilmektedir.

Bulut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-“Gündemsiz-acele” toplantı çağrısı kim tarafından yapılmıştır? Çağrının altında kimlerin imzası vardır?

-Müftülere, “Seçime dokuz ay kaldı, herkes sahada çalışsın” denildiği iddiası doğru mudur? Bu sözleri kim sarf etmiştir?

-Toplantı neden gizlilik içinde yapılmıştır? Basına açık bölüm ve toplantı sonuç bildirgesi neden yer almamıştır?

-Toplantıya hangi illerin müftüleri katılmıştır?

-Müftülere, ev ev dolaşarak, sahada çalışması ve siyaset yapması için kanuna aykırı talimat verenler hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

Yorumlar (0)