CHP'li Bulut: Kırtasiyeler iflasın eşiğinde!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi nedeniyle iş yapamayan kırtasiyecilerin sorunlarını dinledi.

Vekil Haberleri 26.11.2020, 09:43
CHP'li Bulut: Kırtasiyeler iflasın eşiğinde!

Okulların uzaktan eğitime geçilmesiyle kırtasiyelerin iş yapamaz hale geldiğini söyleyen Bulut, “Kırtasiyecilerin ayakta kalabilmeleri ve ödemelerini yapabilmeleri için devlet tarafından faizsiz kredi veya hibe verilmeli” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da pandemi nedeniyle mağdur olan kırtasiyecileri ziyaret etti. Esnaf, CHP’li Bulut’a, devletin pandemi sürecinde kendilerine hiçbir katkısının olmadığını, kira, stopaj, vergiler, faturalar, SSK ve Bağ-Kur primlerinin devam ettiğini belirterek, “Böyle devam ederse kapatmak zorunda kalacağız. Çünkü aldığımız mallar elimizde kaldı; ödemelerini yapamıyoruz. Burada 3 kişi çalışıyoruz. 15 kişi buradan ekmek yiyoruz. İş yerimizi kapatırsak milyonlarca işsizin içerisine biz de dahil olacağız. Devletin verdiği krediyi çektik ödemesi geldi ama satış yapamadığımızdan ödeyemedik. Pandemi uzadıkça maddi olarak bizleri aşağı olarak sürüklüyor” dedi.

KIRTASİYELER İFLASIN EŞİĞİNDE

CHP Adana Milletvekili Bulut, pandemi sürecinde önce uzaktan ardından da seyreltilmiş yüz yüze eğitim kararının kırtasiyecilerin iş hacmini düşürdüğünü bildirdi. Kırtasiyelerin iflasın eşiğine geldiğini kaydeden Bulut, okul öncesi aldıkları malzemenin esnafın elinde kaldığını, malların ödemelerini yapamayacak hale geldiklerini söyledi.

DEVLET YARDIM ELİNİ UZATMALI

Esnafın dükkan giderlerini ve alıp satamadığı malın parasını ödemeye devam ettiğini kaydeden Bulut, devletin bu süreçte sadece 25 bin lira nakit 25 bin lira kredi kartına yüklü olacak şekilde 50 bin lira destek verdiğini bildirdi. Kırtasiyecilerin ayakta kalabilmeleri ve ödemelerini yapabilmeleri için devlet tarafından faizsiz kredi veya hibe verilmesi gerektiğini kaydeden Bulut, borçların yapılandırılmasını, stopajın, kiranın, SSK ve Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından ödenmesini istedi.

Yorumlar (0)