CHP'li Bulut: Kıdem tazminatı işçinin elinden alınıyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın, kıdem tazminatı düzenlemesini ''Esnek Çalışma Modeli'' adı altında Meclis gündemine getirmeyi planladığını söyledi. Bulut, “Bu düzenleme işçinin alın terini, işçinin emeğini gasp etmektir. Bu sinsi planla sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Vekil Haberleri 05.10.2020, 09:59
CHP'li Bulut: Kıdem tazminatı işçinin elinden alınıyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, özellikle kadınların talebi doğrultusunda Esnek Çalışma Modelinin Meclis’e getirileceğine ve yarı zamanlı ya da kısa süreli çalışma imkanına kavuşulacağına yönelik sözlerini değerlendirdi. 3 ay önce yine benzer şekilde bir yasa teklifinin hazırlandığını kaydeden Bulut, burada da 24 yaş altı ve 50 yaş üstüne esnek çalışma modeli getirilmek istendiğini belirtti.

İktidarın, “Yeni sürüm istihdam paketi” olarak ambajladığı bu düzenlemeyle 4 milyon çalışanı açık bir şekilde kıdem tazminatından mahrum edeceğini kaydeden Bulut, “Çünkü yasalar süresiz çalışma halinde kıdem ve ihbar tazminatını hak olarak verir. Burada yapılan işçinin ömür boyunca çalışmasının bir armağanı olan, alın terinin karşılığı olan kıdem tazminatını, İşsizlik Fonu’nda olduğu gibi işçinin elinden almaktır” dedi.

İŞÇİNİN EMEĞİ GASP EDİLİYOR

CHP’li Bulut, “Kıdem tazminatı her işçinin kazanılmış hakkıdır. İşçi, kıdem tazminatıyla çocuğuna belki çeyiz hazırlayacak, belki yaşlandığında kendine bir ev alacak. Bunların hepsinden mahrum edecek bu sinsi planla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu düzenleme işçinin alın terini, işçinin emeğini gasp etmektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)