CHP'li Bulut: Kahveci esnafı geçinmek için masa-sandalye satıyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi sürecinde mağdur olan kahveci esnafının sorunlarını dinledi. Koronavirüs nedeniyle vatandaşların kahvehaneye gelme konusunda çekince yaşadığını kaydeden Bulut, “Esnaf eve ekmek götürebilmek için masasını, sandalyesini satmaya başladı” dedi.

Vekil Haberleri 27.10.2020, 13:07
CHP'li Bulut: Kahveci esnafı geçinmek için masa-sandalye satıyor

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi sürecinde mağdur olan kahveci esnafının sorunlarını dinledi. Adana Kahveciler Odası Başkanı Tuncay Eskindağ ile bir araya gelen Bulut, kahveci esnafının sorunlarını daha önce dile getirdiklerini, ancak sorunun hala devam ettiğini kaydetti. Kahvehanelerin resmi olarak açık, ancak fiili olarak kapalı olduğunu söyleyen Bulut, esnafın önünü göremediği için kira kontratlarını yenilemediğini belirtti.

MASA, SANDALYE SATIYORLAR

CHP’li Bulut, son 2 ayda 200’ün üstünde kıraathanenin kapandığını, eve ekmek götürmek için esnafın masasını, sandalyesini, ocağını yok pahasına sattığını, alıcı bulamayan esnafın da kışın yakacak olarak kullanacağını belirtti. Vatandaşın koronavirüs nedeniyle kahvehaneye gelme konusunda çekince yaşadığını söyleyen Bulut, esnafın askıda olan Bağ-Kur primlerini yatıramadığını, ancak faturalarını, vergilerini ve stopajları yatırmak zorunda olduğunun altını çizdi.

ESNAFA SAHİP ÇIKILMALI

Esnafın sorun ve taleplerini gündeme getirmeye devam edeceklerini belirten Bulut, iş yerini kapatan esnafın hayatını idame etmek için gündelik iş aradığını, esnafın sorunlarına mutlaka kalıcı çözüm sağlanmasını gerektiğini kaydetti. Bulut, pandemi sürecinde mağduriyeti katlanan, gelir kaybı yaşayan, borçlarını ödeyemez durumda olan esnafa sahip çıkılmasını, borçlara af getirilmesini, faizlerin silinmesini, sicil affı getirilmesini istedi.

ESNAFIN EŞİ ARAMAYA BAŞLADI

Adana Kahveciler Odası Başkanı Tuncay Eskindağ da, “Türkiye genelinde olduğu Adana’da da esnafın zor durumda olduğunu kaydetti. Eskindağ, “13 milyon emekli bankamatik tuşuna basıyor virüs bulaşmıyor da, kahvedeki okey taşından mı bulaşıyor? Kahveci esnafı kan ağlıyor. Masalar, sandalyeler ortalığa dizilmiş. Bugün meslektaşlarımızdan 1350 civarındaki arkadaşımızın eşi ‘kocam eve ekmek getiremiyor, çare bulun’ diye aramaya başladı” ifadelerini kullandı.

ADANA NE OLACAK?

Eskindağ, hibe kredisiyle ilgili de, “3 il seçiliyor, Ankara, İstanbul ve İzmir. Adana’ya yok. Kredinin 1000 kişiye verileceği söyleniyor. Diğer iller ne olacak? Adana’daki vatandaş ne yapacak? Esnaf zaten evine ekmek götüremiyor, tek tek dükkanlarını kapamaya başladı” dedi.

Yorumlar (0)