CHP'li Bulut: 'Fazladan alınan ücret iade edilmeli'

Bakan Koca'nın kurucusu özel hastanede PCR testinin 350 TL olan ücreti genelgede belirlenen üst sınır olan 250 TL'ye düşürüldü...

Vekil Haberleri 18.11.2020, 09:42
CHP'li Bulut: 'Fazladan alınan ücret iade edilmeli'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu özel hastanelerde PCR testi fiyatının 350 TL olmasıyla ilgili CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'un önerge vermesinin ardından Medipol hastanelerindeki test fiyatı Sağlık Bakanlığı genelgesiyle belirlenen üst sınır olan 250 TL'ye düşürüldü. Fazladan alınan ücretin vatandaşlara iade edilmesi gerektiğini kaydeden CHP'li Bulut, “Fiyatların düşürülmesi olumlu bir gelişme ancak özel hastanelerin şimdiye kadar elde ettiği haksız kazanç ne olacak?” dedi.

Koronavirüs salgını dolayısıyla pek çok vatandaş belirti göstermeden hastalandığı kaygısıyla özel hastanelerde test yaptırıyor. PCR testinin ücretlerinin artması nedeniyle Sağlık Bakanlığı yaklaşık iki hafta önce yayınladığı genelgeyle PCR testinin üst sınır fiyatını özel hastanelerde 250 TL olarak belirlemişti.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, özel hastanelere gitmek zorunda kalan vatandaşların hala yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekmişti. Bakan Koca'nın kurucusu olduğu Medipol hastanelerinde bile genelgeye uyulmadığını kaydeden CHP'li Bulut, “Medipol Hastaneleri de diğer hastaneler gibi testi genelgenin aksine 350 TL’den yapıyor” diyerek konuyu bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştı.

Medipol fiyatı düşürdü

CHP'li Bulut'un konuyu TBMM gündemine taşımasının ardından Medipol hastanelerindeki PCR testinin fiyatı Sağlık Bakanlığı'nın genelgesiyle belirlenen üst sınır olan 250 TL'ye indirildi.

'HAKSIZ KAZANÇ NE OLACAK?'

CHP'li Bulut, konuyu gündeme getirmesinin ardından Medipol hastanelerinde fiyatların düşürüldüğünü belirterek, “Fiyatların düşürülmesi olumlu bir gelişme ancak özel hastanelerin şimdiye kadar elde ettiği haksız kazanç ne olacak? 15 gün önce yayımlanan genelge uyarınca 250 TL’den fazla para verip test yapan vatandaşlar hakkını nerede arayacak?” diye tepki gösterdi.

'FAZLADAN ALINAN ÜCRET İADE EDİLMELİ'

Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşları özel hastanelerin inisiyatifine bıraktığını söyleyen CHP'li Bulut, şunları dile getirdi:

“Koronavirüs özel hastaneler için yeni rant kapısı olmamalı. Sıkı bir şekilde denetimi yapılmalı. Sağlık Bakanı her akşam korona virüsü vakalarını açıklıyor, maske-hijyen-sosyal mesafe uyarısı yapıyor. Ancak kendi genelgesini, kurucusu olduğu hastanelerde uygulamıyor. Özel hastaneler bu kadar denetimsiz mi? Sağlık Bakanlığı ne işe yarıyor. Fazladan alınan ücret iade edilmeli. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından özel hastaneler geri adım atıyorsa vay Türkiye'nin haline.”

Yorumlar (0)