CHP'li Bulut: Bitmek Bilmeyen Yeni Adliye Binası Ne Zaman Tamamlanacak?

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Yüreğir’de 5 yıl önce temelleri atılan ancak bir türlü hizmete açılmayan yeni adliye binasını Meclis gündemine taşıdı. Yargı mensuplarının ve vatandaşların mağdur edildiğini kaydeden Bulut, “Binanın gecikmeden kaynaklı maliyeti ne olmuştur? Bu zarar kim tarafından karşılanacaktır?” diye sordu.

Vekil Haberleri 15.10.2019, 11:54
CHP'li Bulut: Bitmek Bilmeyen Yeni Adliye Binası Ne Zaman Tamamlanacak?

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Yüreğir’de yapımı yılan hikâyesine dönen yeni adliye binasını Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Bulut, 5 yıl önce Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yapımına başlanan, 2016 yılında hizmete gireceği belirtilen Yüreğir’deki yeni adliye binasının aradan geçen süreye rağmen bitirilemediğini bildirdi. 


ÇALIŞMALAR DURDU
Bulut, 58 bin metrekare alana inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük, en modern 3'üncü adliyesi olması beklenen yeni Adliye binasının kalan kısmı için çalışmaların durdurulduğunu ifade etti. Yeni Adliye binası inşaatının yüklenici firmasının ekonomik darboğaza girmesi nedeniyle, ihaleye yönelik tasfiye süreci başlatıldığını kaydeden Bulut, bir türlü bitmeyen bina nedeniyle yargı mensupları ve yurttaşların ek hizmet binalarında mağdur edildiğini kaydetti.


5 YILDA NEDEN BİTİRİLEMEDİ?
CHP’li Bulut, Bakan Gül’ün yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-2014 yılında temeli atılan, 2016 yılında hizmete açılacağı söylenen yeni adliye binasındaki gecikme neden kaynaklanmaktadır? 
-Yeni adliye binasının tamamlanması için yeni bir ihale ne zaman açılacaktır?
-Yüklenici firmanın tahliyesine yönelik süreç ne zaman bitirilecektir? 


ZARARI KİM KARŞILAYACAK
-Adliye binası ne zaman hizmete açılacak, yargı mensuplarının ve vatandaşların mağduriyeti ne zaman giderilecektir?
-Binanın gecikmeden kaynaklı maliyeti ne olmuştur? Kamuya herhangi bir zarar oluşturmuş mudur? Bu zarar kim tarafından karşılanacaktır?


 

Yorumlar (0)