CHP'li Bulut: Bankalara Borcu Olan Kobi Sayısı 4 Milyon 274 Bine Çıktı 286 Bin KOBİ Takipte

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemide geri ödemeli verilen kredilerin esnafı ekonomik olarak zor duruma soktuğunu söyledi. KOBİ’lerin bankalara olan kredi borcunun bu yılın ilk yedi aylık döneminde 55,2 milyar lira daha artarak 961,2 milyar liraya kadar yükseldiğini kaydeden Bulut, “Bankalara borcu olan KOBİ sayısı ise 4 milyon 274 bine kadar çıktı” dedi.

Vekil Haberleri 06.09.2021, 10:17
CHP'li Bulut: Bankalara Borcu Olan Kobi Sayısı 4 Milyon 274 Bine Çıktı 286 Bin KOBİ Takipte

esnafın geri ödemeli verilen kredileri ödeyemez hale geldiğini kaydetti.  KOBİ’lerin bankalara olan kredi borcunun bu yılın ilk yedi aylık döneminde 55,2 milyar lira daha arttığını belirten Bulut, KOBİ’lerin bankalara 961,2 milyar lira borcu olduğunu bildirdi.

286 BİN KOBİ İCRAYA VERİLDİ

Bankalara borcu olan KOBİ sayısının 4 milyon 274 bin olduğunu söyleyen Bulut, KOBİ’lerin bankalara olan bu borcunun 57,9 milyar liralık kısmının zamanında ödenmediği için bankalar tarafından icraya verilen borçlardan kaynaklandığını kaydetti. CHP’li Bulut, 286 bin KOBİ’nin bankalara olan borcunu ödeyemediği için yasal takipte bulunduğunu ifade etti.

HERKES BORÇLU

İktidarın anlattığı büyüme masallarının gerçeği yansıtmadığını belirten Bulut, esnafından çiftçisine, emekçisinden emeklisine her kesimin borç içinde hayatını idame ettirmeye çalıştığını bildirdi.  Vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan borcunun bu yılın ilk 8 ayında 938,4 milyar liraya yükseldiğini ifade etti. Bulut, “Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçları da 15 milyar lirası tüketici kredilerinden, 5,5 milyar lirası da kredi kartlarından olmak üzere toplam 20,5 milyar lira düzeyinde bulunuyor” dedi.

RAKAMLAR TERSİNİ ORTAYA KOYUYOR

İktidarın, TÜİK aracılığıyla rakamlarla oynayarak güllük gülistanlık bir tablo çizdiğini, rakamlarınsa aksini ortaya koyduğunu kaydeden Bulut, mutfakta vatandaşın tenceresinin kaynamadığını, kredi ile ayakta durmaya çalışan esnafın borçlarını, kredilerini ödeyemediğini söyledi. Her gün gelen zamların vatandaşın belini büktüğünü kaydeden Bulut, “Ekonomi berbat durumda, iktidar milletin cüzdanına, sırtına bir yüktür” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)