CHP'li Bulut: Asıl kirlilik, SMA’lıların masum isteğinde kirlilik arayanlarda

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, SMA hastası çocuklarını yaşatmak için yardım kampanyalarında çare arayan ailelerin sosyal medyadaki isyanını “kirli kampanya” olarak değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 04.01.2021, 10:48
CHP'li Bulut: Asıl kirlilik, SMA’lıların masum isteğinde kirlilik arayanlarda

Devletin görevinin hastaları yaşatmak olduğunu söyleyen Bulut, “Nadir hastalıkların tedavisi için bir bütçe oluşturmayan Bakanlık, çaresiz aileleri “kirli kampanya”ya alet olmakla suçluyor. Asıl kirlilik, SMA’lı hasta çocukların masum bir isteğini devleti aciz göstermeye bağlayanlarda, kendi sorumluluğunu üzerinden atanlardadır” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, SMA hastalarının yaşatılması için sosyal medyada gösterilen tepkileri “kirli kampanya” olarak değerlendiren Sağlık Bakanı Koca’ya sert tepki gösterdi. TBMM’de, Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun Teklifi’nin yasalaşmasıyla yüzlerce SMA hastası çocuğun yardım kampanyasının engellendiğini, yardımların ‘valilik izni’ne bağlandığını kaydeden Bulut, çocuklarının yaşaması için zamanla yarışan ailelerin haklı olarak sosyal medyada isyan ettiğini kaydetti.

AİLELER BAŞVURMADIK KAPI BIRAKMIYOR

SMA’lı çocukların ailelerinin, çocuklarını hayatta tutabilmek için yıllardır başvurmadık kapı bırakmadıklarını belirten Bulut, Sağlık Bakanı Koca’nın, SMA’lı çocukların yaşatılması için son çare olarak sosyal medyada başlatılan kampanyayı, “ilaç şirketlerinin oyunu ve kirli kampanya” olarak nitelediğini kaydetti.

“ASIL KİRLİLİK, MASUM BİR İSTEĞİ KİRLİ KAMPANYA OLARAK NİTELEYENLERDE”

CHP’li Bulut, “Pandemide açıkladığı rakamlarla halkın gözünde güvenilirliğini yitiren Koca, yine hedef saptırıyor. Vatandaşların gösterdiği dayanışmaya destek vereceğine, sorumluluğu kendi üzerinden atıp, ilaç şirketlerini suçluyor. Milli Piyango’nun çıkmayan ikramiyesi olan 75 milyon TL SMA hastalarına harcansın diyoruz. Ailelerin ve vicdanı olan her bir yurttaşın bu masum isteğini ilaç şirketlerine bağlıyor ve bu fikre destek verenleri kirli kampanyaya alet olmakla suçluyor. Asıl kirlilik, SMA’lı hasta çocukların yaşatılması için düzenlenen kampanyayı “devleti aciz göstermeye” bağlayanlarda, kendi sorumluluğunu üzerinden atanlardadır. Sağlık Bakanı’nın yaptığı bu açıklama, SMA hastalarını yaşatmada devletin aciz olduğunun kanıtıdır” dedi.

“KAMPANYA DEĞİL, DEVLET YAŞATSIN”

devletin görevinin hastalara sahip çıkmak, yaşatmak olduğunun altını çizen Bulut, “Sağlık Bakanlığı, STK’lar, odalar, sağlıkla ilgili kuruluşlar ve ailelerin dahil olduğu bir yapı oluşturmalıdır. Burada oluşturulacak fonla tedavi karşılanmalıdır. SMA’lı hastalar ne ilaç şirketlerinin, ne de Sağlık Bakanlığı’nın insafına bırakılmamalıdır. Devlet, nadir hastalıklar için bir bütçe oluşturmalıdır. Bir kez daha söylüyoruz. SMA hastalarını kampanyalar değil, devlet yaşatmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)