CHP'li Bulut: Adana'nın simgesi kebapçılar tükenme noktasında

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemiyle mücadele önlemleri nedeniyle maddi olarak darboğaz içerisine giren esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Vekil Haberleri 30.11.2020, 10:52
CHP'li Bulut: Adana'nın simgesi kebapçılar tükenme noktasında

CHP’li Bulut, kırtasiyeci ve berber esnafının ardından paket ve al-götür hizmeti veren kebapçıların sorunlarını dinledi. Kebapçıların dayanacak gücünün kalmadığını söyleyen Bulut, “Devlet yardım elini uzatmazsa Adana’nın simgesi kebapçılar bir bir kepenek kapatacak” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da pandemiyle mücadelede alınan önlemler kapsamında sadece paket ve al-götür hizmeti verebilen kebapçı esnafının sorunlarını dinledi. Bulut’a derdini anlatan esnaf, “Alınan önlemler nedeniyle al-götür hizmeti veriyoruz. Pandeminin başladığı günden bu yana zarardayız. İşlerimiz yüzde 90 düştü. Bırakın işçimizin parasını et parasını bile çıkaramadık. Her ay düzenli olarak ödemememiz var. Borçlarımız birikti. 3 ay önce 2000 TL gelen Elektrik şimdi 5000 TL geliyor Elektrik, su, doğalgaz faturalarımızı, SSK-Bağ-Kur primlerimizi zaten ödeyemiyoruz. Adana’da yüzlerce kebapçı var ve binlerce kişi bu sektörden ekmek yiyor. Bu şartlarda hiçbir işletme ayakta kalamaz. En azından 16:00’ya kadar hizmet verelim. Borçlarımızı ödeyebilelim. Borcum olduğu için bu işi yapıyorum, borçlarımı ödemek için evi arabayı satılığa çıkardım; alan yok. Borcum bitsin artık bu işi yapmayacağım. Devlet tüm gıda sektörüne destek vermeli. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Esnaf olarak çıkmazdayız. Tıkandık” dedi.

KEBABÇILAR YİYECEK SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜSÜ

Adana denince ilk akla gelenin Adana kebap olduğunu kaydeden Bulut, Adana’da bakkal kadar kebapçı olduğunu, bu işletmelerde ciddi bir nüfusun istihdam edildiğini bildirdi. Kebapçıların Adana’nın yiyecek sektörünün öncüsü konumunda olduğunu kaydeden Bulut, kısıtlama tedbirleriyle, esnafın masraflarını dahi karşılayamadığını bildirdi. Kebapçıların paket ve al-götür servisi yapması kararıyla kebapçıların işlerinin düştüğünü kaydeden Bulut, paket servisi olmayanların ise işlerinin tamamen durduğunu söyledi.

ESNAFIN TALEBİNE KULAK VERİN

Yıllardır vergisini veren, SSK ve Bağ-Kur’unu ödeyen esnafın, iktidardan telebi olduğunu kaydeden Bulut, “Esnaf artık yardımdan vazgeçti. En azından devlet vergi almasın. SSK ve Bağ-Kur’umuzu devlet ödesin. Bize bu zor günümüzde sahip çıksın” diyor. İktidarı esnafın haklı isyanına kulak vermeye çağırıyorum. Devlet yardım elini uzatmazsa Adana’nın simgesi kebapçılar bir bir kepenek kapatacak. Bu işletmeler kapanırsa yüzbinlerce kişi işsiz kalacak” dedi.

Yorumlar (0)