CHP'li Bülbül: Devlet Kurumları AKP’nin Siyasi Propagandalarına Ev Sahipliği Yapar Hale Gelmiştir!

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AKP Aydın Gençlik Kolları tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Aydın Erkek Yurdunda düzenlenen, AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın da konuşmacı olarak katıldığı Tecrübe Paylaşım Günleri’ne sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 30.12.2019, 16:40
CHP'li Bülbül: Devlet Kurumları AKP’nin Siyasi Propagandalarına Ev Sahipliği Yapar Hale Gelmiştir!

Bülbül konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘’ Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yükseköğrenim öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuş olan yurtlar, düzenlenen bu tür etkinlikle amacı dışına çıkmış, AKP’nin siyasi propagandalarına ev sahipliği yapar hale gelmiştir ‘’ dedi.

Düzenlenen etkinliğin afişinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın logosu ile birlikte AKP Aydın Gençlik Kollarının üniversite kolu olan (ÜniAk) logosu ile beraber kullanılmasını ‘’ Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP Gençlik Kolları ortak bir çalışma yürütüyor’’ olarak değerlendiren ve konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Bülbül, önergesinde şu soruları yöneltti:

1- Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nda AKP tarafından siyasi içerikli etkinlik düzenlenmesine hangi gerekçe ile izin verilmiştir?

2- Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda siyasi parti etkinliklerine izin verilmekte midir?

3- Milli Eğitim Bakanlığı, AKP Aydın Gençlik Kolları ile ortak bir çalışma mı yürütmektedir? Milli Eğitim Bakanlığı, AKP Gençlik Kollarının bu etkinliğinde sponsor mu olmuştur?

4-Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, AKP gençlik örgütünün etkinliğinin KYK yurdunda düzenlenmesine niçin izin vermiştir?

5-Etkinliğe katılan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. Maddesine göre bir işlem yapılacak mıdır?

6-KYK öğrenci yurdunda düzenlenen bu siyasi etkinliğe izin veren yetkililer hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Yorumlar (0)