CHP'li Budak: Belediye Başkanlığını Kaybetti, Başhekimlik Koltuğuna Oturdu

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Gazipaşa Belediye Başkanlığını kaybeden AKP’li Dr. Adil Çelik’in uzmanlığı bulunmamasına karşın Gazipaşa Devlet Hastanesine başhekim olarak atanmasını TBMM gündemine taşıdı. Budak, “AKP, seçimi kaybeden isimlerini adeta bir seçim tesellisi olarak devlet kadrolarına yerleştirmeye, onları ödüllendirmeye devam ediyor. Bunu yaparken de liyakati, çalışma barışını ve en önemlisi de yürürlükteki hükümleri hiçe sayıyor” dedi.

Vekil Haberleri 26.11.2019, 10:20
CHP'li Budak: Belediye Başkanlığını Kaybetti, Başhekimlik Koltuğuna Oturdu

Bunun son örneği olarak 31 Mart yerel seçimlerini kaybeden AKP'li eski Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik’in uzmanlığı bulunmamasına karşın Antalya Gazipaşa Devlet Hastanesine başhekim olarak atanmasını gösteren Budak, şunları söyledi:  

“Oysa Gazipaşa Devlet Hastanesinde pek çok uzman doktor görev yapıyor. Ancak nedense seçimi kaybetmiş AKP’li belediye başkanı, üstelik uzmanlığı bulunmadığı halde Sağlık Bakanlığı tarafından başhekimlik görevine atanıyor. AKP, seçimi kaybeden isimlerini adeta bir seçim tesellisi olarak devlet kadrolarına yerleştirmeye, onları ödüllendirmeye devam ediyor. Bunu yaparken de liyakati, çalışma barışını ve en önemlisi de yürürlükteki hükümleri hiçe sayıyor.  

Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nin 110’uncu maddesi ‘Eğitim ve araştırma hastaneleri; servis ve laboratuvar şefleri veya şef yardımcıları ile tıp alanında doçent veya profesör tabipler arasından, Sağlık Bakanlığınca atanacak baştabipler tarafından yönetilir. Diğer hastaneler ise; uzman tabipler veya tıp alanında doktora yapmış tabipler ya da iktisat, işletme, kamu yönetimi, hukuk, maliye, sağlık yönetimi, muhasebe alanlarında lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi almış tabipler arasından, Sağlık Bakanlığınca atanacak baştabipler tarafından yönetilir’ hükmünü içermesine karşın bu hüküm neden yerine getirilmiyor?”

Budak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelttiği önergede şu sorulara yer verdi:

“Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği şartlarına haiz uzman doktorlar bulunmasına karşın Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimliğine neden uzman olmayan bir doktor atanmıştır? Yönetmeliğe aykırı bu atama düzeltilecek midir? Dr. Adil Çelik’in başhekimlik atamasında hangi kriterler esas alınmıştır? Söz konusu atama çalışma barışı esaslarına uygun mudur? Türkiye çapında, bünyesinde uzman doktor barındıran devlet hastanelerinin kaçında başhekimlik görevini pratisyen hekimler sürdürmektedir? İl ve ilçelere göre dağılımı nedir?”

Yorumlar (0)