CHP'li Beko:Milyonlar icralıkken Rıza Sarraf devlet eliyle soygun yapıyor!

Ziyaretlerinde karşılaştığı muhtarlık ofislerindeki yüzlerce icralık dosyayı gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Rıza Sarraf’ın SGK’ya 1,5 trilyonu geçen borcu nedeniyle gazete ilanı ile arandığını belirterek “Rüşvet verdiği AKP’li bakanların listesi elinde olan sahtekar Sarraf, devlet eliyle soygun yapıyor” dedi.

Vekil Haberleri 14.01.2022, 12:39
CHP'li Beko:Milyonlar icralıkken Rıza Sarraf devlet eliyle soygun yapıyor!

Saha çalışmaları sırasında ziyaret ettiği muhtarlık ofislerinde karşılaştığı yüzlerce icra dosyasını gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, ülkede yaşanan çarpıcı gerçekleri açıkladı. Bir tarafta milyonlarca emekçinin, öğrencinin icralarla boğuştuğunu belirten Beko, diğer taraftan 2017 yılında şirketlerine kayyum atandı denilen Rıza Sarraf’ın 2021 yılında adına kayıtlı bir şirketin SGK’ya yaklaşık 1,5 trilyon borcunun olmasının yolsuzluk ve hırsızlık üzerine kurulan çarpık düzenin göstergesi olduğunu açıkladı.

AKP’Lİ BAKAN VE ÇOCUKLARININ LİSTESİ ELİNDE!

Beko, şunları açıkladı: “Rıza Sarraf gazete ilanı ile aranıyor. Türkiye'nin cari açığını kapatmak iddiasında bulunan Sarraf’ın resmi ilana göre SGK’ya eski para ile 1 Trilyon 654 milyar 24 bin 52 TL ceza borcu bulunuyor. Devletin bütçesi ise 1 trilyon 751 milyar TL. Sarraf 2016’da Türkiye’yi terk etti ve ABD’ye gitti. 2017’de mal varlıklarına el konuldu ve güya şirketlerine kayyum atandı. Ancak Türkiye’de Sarraf’ın adına kayıtlı ve halen faaliyette bulunduğu anlaşılan bir şirketin SGK’ya 2021 yılında borcunun olduğunu gazetelere verilen ilandan öğrenmiş olduk. Anlamak istediğimiz arabası ve gayrimenkulleri dışında Türkiye’de adına kayıtlı en az 10 şirket vardı. Kayyum ne işlem yaptı? Devletin yapacak hiçbir şeyi yok! Çünkü Rıza Sarraf’ın 4 buçuk milyar dolar rüşvet verdiği dönemin AKP’li bakan ve çocuklarının listesi elinde. Dokunulmazlık buradan geliyor.Rıza Sarraf Miami'de kral hayatı yaşarken Türkiye’de muhtarlık binalarında yüzlerce icralık dosyasını incelediğinizde başta işçiler olmak üzere, işsizler, köylüler, esnaf, devletten burs alan öğrenciler, dullar ve yetimler hepsi icralık oldu. Ülkede yıllık ortalama 2,5 milyon merkezi takip sisteminde icra dosyası varken uluslararası sahtekar Sarraf devlet eliyle soygun yapmıştır.”

Yorumlar (0)