CHP'li Beko: ''Sarayda yaşayanlar unutmasın ki; sağlıktan tasarruf edemezler!''

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko; güzel ülkemin güzel insanları; uyarıları dikkate alın, evde kalın, kendinizi ve herkesi koruyun!

Vekil Haberleri 26.03.2020, 14:12
CHP'li Beko: ''Sarayda yaşayanlar unutmasın ki; sağlıktan tasarruf edemezler!''

Bu zor günleri dayanışmayla aşacağız…
Ölümler, alınmayan tedbirler nedeniyle hızla artacak gibi görünüyor. Çok büyük bir kesim inandırıcı ve güvenilir olmayan bulaş ve ölüm rakamlarının yayınlandığına inanıyor.
Türkiye bu yapılanları hak etmiyor. Ama unutmayınız ki; Şahsi iktidarlarına ve çıkarlarına tutuklu olanlara karşı daha fazla demokrasiyi, özgürlüğü ve eşitliği talep edenlerin sesi kaçınılmaz olarak daha çok duyulur hale gelecektir. Günler geçip felaketin boyutları büyüdükçe zannetmeyin ki kapatmayı da artırabilecekler. Her geçen gün meşruiyet kaybı yaşayanlara karşı dayanışmayla, yaşamı savunanların sesi daha gür çıkacak. Dirençle karşı koymak isteyenler beraber hareket etmeliyiz. İnsanlığın ortak birikimini örgütlü talebe ve politik mücadeleye dönüştürme imkanı her geçen saniye büyüyor. Algı yönetimiyle ve kara propagandayla mücadele için her tür bilginin açıklıkla paylaşılmasını talep etmeye ve açıklanan bilgilerin güvenirliğini denetim mekanizmalarına ihtiyacımız var. Büyük bir felaket üzerimize tüm gücüyle gelirken birlikte hareket etmeye, dayanışma içinde olmaya, yaşamı savunmaya, birbirimize ihtiyacımız var.

Sarayda yaşayanlar ve yandaşları unutmasın ki; sağlıktan tasarruf edemezler!

Hızlı bir biçimde; özelde ve kamu hizmetlerinde çalışanların sağlıkları güvence altına alınmalıdır. Milyonlarca kişiye test yapılmalıdır. Sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu koruyucu malzeme temini için olağanüstü tedbirler alınmalı ve bunun için uluslararası işbirliğine gidilmelidir. Stratejik sektörler dışında çalışanlara hemen, şimdi ücretli izin verilmelidir. İşten atmalar yasaklanmalıdır. İşsizlik fonu sadece işçiler için kullanılmalıdır. Doğalgaz, elektrik, su ve telefon faturalarıyla kredi borçları faizsiz olarak ertelenmelidir. En düşük emekli maaşı acilen asgari ücret seviyesine çekilmelidir. Ek ödeme, kamu emekçisi ve işçi ayrımı yapılmadan, canları pahasına çalışan tüm sağlık çalışanlarına verilmelidir. Güzel ülkemin güzel insanları; uyarıları dikkate alın, evde kalın, kendinizi ve herkesi koruyun! Bu zor günleri dayanışmayla aşacağız…

Yorumlar (0)