CHP'li Bekir Başevirgen'den 23 Nisan Kutlama Mesajı

“Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.”

Vekil Haberleri 22.04.2019, 17:09
CHP'li Bekir Başevirgen'den 23 Nisan Kutlama Mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yılı vesilesi ile Türkiye’nin yanı sıra Başkent Ankara’da da törenler düzenleniyor. Protokol heyetinin Anıtkabir töreni sonrası özel oturum ile açılacak TBMM Genel Kurulu ile devam edecek olan program, akşam verilecek 23 Nisan Resepsiyonu ile son bulacak.

 

23 Nisan ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen şunları kaydetti; “Bilindiği gibi Pazar günü Genel Başkanımıza karşı gerçekleştirilen linç girişimi sonrası her ne kadar üzüntülü olsak da bugün elbette en gururlu ve en mutlu olduğumuz günlerden birisi. Bugün Dünyadaki tüm ezilen uluslara örnek olan, emperyalist güçlerin yenilgisiyle sonuçlanan Milli Kurtuluş Savaşımızı; Zaferle taçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, kaynağını ve gücünü Halktan alan, Başkanlığını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yaptığı; Türkiye Büyük  Millet Meclisi‘nin açılışının 99. Yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 23 Nisan 1920 günü TBMM’yi açarak; bu milletin iradesinin ve bağımsızlığının üstünde hiçbir güç olmadığını bütün dünyaya göstermiş ve içinde bulunulan zor koşullara rağmen, kendisine tepki gösterenlere göğüs gererek “Hakimiyet, kayıtsız, şartsız milletindir” demiştir.

 

1929 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya barışının simgesi olarak görülen dünya çocuklarına armağan edilmesi ile ilk kez çocuk bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır. Atatürk’ün o günlerde söylediği gibi çocuklarımız Cumhuriyet’in bekçileridir. Onların gözlerindeki pırıltı toplumumuzun ve Cumhuriyet’in geleceği ile ilgili bizleri daha da umutlandırmaktadır. Çocuklarımız her zaman daha iyiyi hak etmektedirler. Ve bizler de bunun için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Bugün toplumumuza hakim olmuş olan korku duvarlarını yıkmalı, kutuplaştırmalara ‘dur’ demeli; ve onların sevginin, kardeşliğin, özgürlüğün olduğu bir ortamda büyümelerini sağlamalıyız.

 

Bu duygu ve düşünceler ile tüm çocukların ve milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum”

Yorumlar (0)