CHP'li Bayram Yılmazkaya:Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı Saygı ve Özlemle Anıyoruz...

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 23.01.2020, 14:03
CHP'li Bayram Yılmazkaya:Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı Saygı ve Özlemle Anıyoruz...

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

İşte Yılmazkaya'nın o mesajı:

24 Ocak 1993 tarihinde aracına konulan bombanın patlaması sonucu hain bir suikasta kurban giderek yaşamını yitiren basınımızın onurlu kalemi, araştırmacı gazeteciliğin ve ilerici düşüncenin sembol isimlerinden birisi olan Uğur Mumcu’nun ölümünün 27. yılı. Ve aynı zamanda 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürürken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Ali Gaffar Okkan’ın aramızdan ayrılışının 19. yılındayız. 


Onları bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz. 


Başarılı hizmetleri ile topluma ışık olmuş, çalışmaları ile cumhuriyetin, çağdaşlığın, demokrasinin, Atatürk İlke ve Devrimlerinin, ulusal birlik ve bütünlüğümüzün savunucusu Uğur Mumcu ile terör örgütlerinin korkusu olan, Diyarbakır halkı tarafından çok sevilen Gaffar Okkan bu özellikleri nedeniyle; hainlerin ve şer odaklarının hedefi olmuşlardı.


Cumhuriyet kazanımlarını kendisine rehber edinen aydınlık insanlarımızın toplumsal sorunlara karşı cesur ve akılcı duruşlarından rahatsız olanlar, haince tuzaklarla onları bizden kopararak, düşüncelerini yok etmek istediler. Bedenleri yok ederek, fikirleri de ebediyete göndereceğini zannedecek kadar aciz olan bu zihniyet birçok faili meçhulün de müsebbibidir.


Her 2 suikastın üzerinden yıllar geçmesine rağmen, gerçek faillerinin henüz bulunamamış olması ve sis perdesinin henüz kalkmamış olması ülkemizin en büyük ayıplarından biridir.


Ancak, zaman aşımına uğrayan, açığa çıkartılmamış her faili meçhulden de elbet hesap sorulacağına, bu ülkeyi bataklığa sürükleyen tüm suçluların ise bir gün mutlaka adalet önünde hesap vereceklerine yürekten inanıyor, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konudaki mücadeleyi her zaman vereceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.


Bu duygu ve düşüncelerle; Mumcu ve Okkan’ın şahsında siyasi cinayetlere kurban giden Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Bahriye Dursun, Necip Hablemitoğlu ve diğer tüm demokrasi şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. 


                            Opr. Dr. Bayram YILMAZKAYA
                                 Gaziantep Milletvekili

Yorumlar (0)