banner773

CHP'li Bayram Yılmazkaya:10 Yıldır Bitiremediniz, Antep Halkı Hangi Sözünüze İnansın!

Yılmazkaya, “Adeta bir yılan hikâyesine dönen Gaziantep Şehir Hastanesinin açılış tarihi her yıl ertelenmekte. Her sene ‘Gelecek yıl bitirilmesini hedefliyoruz’ diyerek hastanenin bitiriliş tarihini erteleyen Hükümet, süreci beceriksiz bir şekilde yöneterek Antep halkının sağlık hizmetlerine erişimini engellediği gibi hasta ve hasta yakınlarını mağdur etmektedir” ifadelerini kullandı.

Vekil Haberleri 26.09.2022, 13:13
CHP'li Bayram Yılmazkaya:10 Yıldır Bitiremediniz, Antep Halkı Hangi Sözünüze İnansın!


 

Daha önce 2017, 2018, 2019, 2020 ve 2021 yılarında tamamlanacağı açıklanan Gaziantep Şehir Hastanesinin aradan geçen onca yıla, verilen sözlere rağmen açılmaması ve geçtiğimiz günlerde yapılan törenle 2023 yılında tamamlanacağı ile ilgili açıklamaları değerlendiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Adeta bir yılan hikâyesine dönen Gaziantep Şehir Hastanesinin açılış tarihi her yıl ertelenmekte. Her sene ‘Gelecek yıl bitirilmesini hedefliyoruz’ diyerek hastanenin bitiriliş tarihini erteleyen Hükümet, süreci beceriksiz bir şekilde yöneterek Antep halkının sağlık hizmetlerine erişimini engellediği gibi hasta ve hasta yakınlarını mağdur etmektedir” ifadelerini kullandı.

Yılmazkaya, “Gelişmiş ülkelerde terk edilen ama ülkemizde kara deliğe dönüşen Şehir Hastaneleriyle ilgili fayda-maliyet analizi yapılmadan, yanlış planlamalar neticesinde hayata geçirilen üstüne üstlük yaptığımız bütün uyarılara rağmen burnun dikine giden hükümet, bu hastanelere ayırdığı bütçe ve özel şirketlere aktardığı milyarlarca dolar ile sağlık sektöründe büyük bir kara delik oluşturmuştur. Eğer hükümet bu hastaneleri, yap-işlet-devret modeli olan kamu-özel ortaklığı ile değil de devlet eliyle yapsaydı, neredeyse onda bir fiyatına mal edecekken şimdi bu sağlık kuruluşlarına ödenecek olan milyarlarca lirayı 25-30 yıllığına 85 milyon yurttaşın sırtına yüklemiş oldu.

AKP Hükümeti bu bilinçli politikalarıyla vatandaşa harcanması gereken sağlık bütçesinin büyük bir bölümünü kamu-özel ortaklığıyla hastaneyi işleten yandaş müteahhitlere aktarmaktadır.

Yanlış planlamalar sonucu şehrin epey dışına yapılan ve şehir içindeki diğer hastanelerin kapanmasıyla özellikle acil durumdaki hastaların ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşanmakta” dedi.

Daha Önce Verdiğiniz Sözler Ne Oldu? Antep Halkını Yıllardır Mağdur Ettiniz!

Gaziantep Şehir Hastanesiyle ilgili Hükümetin ve Sağlık Bakanlığının daha önce verdiği sözleri hatırlatan Yılmazkaya, “3 yılda tamamlayacağız dediniz yapamadınız. Sonra 2017 yılında ‘bitiriyoruz’ dediniz yapamadınız. 2018 yılında ‘tamamlıyoruz’ denizin yapamadınız. 2019 yılında ‘kesin’ dediniz olmadı. 2020 yılında ‘hastana bitiyor’ dediniz oda olmadı. 2021 yılında ‘bu sefer kesin’ dediniz oda olmadı. Şimdide çıkıp 2023 yılında hastaneyi bitireceğiz diyorsunuz; İnşallah bitirirsiniz ama yıllardır aldattığınız bu millet artık sizin hangi sözünüze inansın?” diyerek iktidara sert eleştirilerde bulundu.

Uzun zamandır açılmayan şehir hastanesi yüzünden Gaziantep halkının büyük mağduriyetler yaşadığını dile getiren Yılmazkaya, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

İhalesi 2012 yılında yapılan temeli 2013 yılında atılan ve 3 yılda tamamlanacağı açıklanan Gaziantep Şehir Hastanesi, aradan geçen 10 yıl rağmen tamamlanamadı. Adeta bir yılan hikâyesine dönen şehir hastanesinin açılış tarihi her yıl ertelenmekte. Gaziantep ile birlikte temeli atılan birçok ilin şehir hastanesi hizmete vermeye başlarken, her sene; “Gelecek yıl bitirilmesini hedefliyoruz” diyerek hastanenin bitiriliş tarihini erteleyen Hükümet süreci beceriksiz bir şekilde yöneterek Antep halkının sağlık hizmetlerine erişimini engellediği gibi hasta ve hasta yakınlarını mağdur etmektedir. Şehir Hastaneleriyle ilgili fayda-maliyet analizi yapılmadan, yanlış planlamalar neticesinde kentin epey dışına yapılan ve şehir içindeki diğer hastanelerin kapanmasıyla özellikle acil durumdaki hastaların ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşanmakta” ifadelerini kullandı.

ANTEP HALKININ YAŞADIĞI MAĞDURİYETLERİN HESABINI KİM VERECEK?

Sağlık hizmetlerine erişim, sosyal ve ekonomik koşulların yanı sıra sağlık politikalarının önemine vurgu yapan Yılmazkaya, “Sadece Gaziantep halkı için değil Suriyeliler ‘in yanı sıra çevre illerden gelen yoğun göçle birlikte artan nüfus, kentte sağlık tesislerinin yetersizliği ile vatandaşa büyük bir eziyet olarak yansımaktadır” dedi.

3 yılda bitirileceği taahhüdü verilen ve 10 yıldır bitirilemeyen Gaziantep Şehir Hastanesinin neden tamamlanamadığıyla ilgili kamuoyuyla bir bilgi paylaşılmadığı gibi bu sürecin uzamasında sorumluluğu bulunanlar hakkında bir işlem bile yapılmamaktadır. Buda sürecin ne kadar gayri ciddi yönetildiğinin bir göstergesidir” diyen Yılmazkaya, “Antep halkının yaşadığı bu mağduriyetlerin hesabını kim verecek?” diyerek Hükümete ve Sağlık Bakanlığına seslendi.


 


 


 

Yorumlar (0)