CHP'li Bayram Yılmazkaya Çocuklara İstismarda İyi Hal İndirimini Eleştirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı sanat merkezinde mozaik eğitmenliği yapan Yusuf Gökhan Emir’in 14 çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunması ve sonrasında yargılandığı davadan iyi hal indirimi almasını eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 22.01.2020, 14:11
CHP'li Bayram Yılmazkaya Çocuklara İstismarda İyi Hal İndirimini Eleştirdi

Yılmazkaya açıklamasında, “Çocuklarımıza yapılan bu iğrençlikten ötürü yargılandığı mahkemece bu kişiye iyi hal indirimi verilmesi hem kamu vicdanını yaralamıştır hem de çocukları istismara uğrayan aileleri derinden üzmüştür. Çocuklara cinsel istismar uyguladığı kesinleşmesine rağmen neden iyi hal indirimi uygulandığını anlamış değilim. Umarım Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ismi “iyi hal indirimi” kendisi hiç iyi olmayan bu uygulamayı değiştirecek gerekli düzenlemeleri kapsayan bir çalışmayı Türkiye Büyük Millet Meclisine getirir bizlerde destekleriz” dedi.  

“Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı bir sanat merkezinde böyle bir olayın vuku bulması ayrı bir vahamettir” diyen Yılmazkaya, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olduğu için aileler güvenle çocuklarını bu merkezlere gönderiyor. Belediyenin buraları gerekli şekilde denetlemediği ve buralarda görev yapan kişileri alelade işe aldığı bu olayda kendini göstermiştir” dedi.

Bu yaşanan rezalette Belediyenin büyük sorumluluğu olduğunu dile getiren Yılmazkaya, konuyla ilgili Gaziantep Belediyesinin daha duyarlı olması ve buradaki sorumluluğu üzerine alarak ihmallerde bulunan sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapması gerek” dedi.

“Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kendisine bağlı bir kuruluşu denetlememesinden mi yoksa ihmaller zincirinden mi kaynaklandı bilinmez ama biran önce belediyenin kendi içinde bu istismarla ilgili iç denetim mekanizmasını çalıştırması gerekmektedir” diyen Yılmazkaya,  “İstismar edilen çocukların sayısının sürekli artıyor olması ailelerde ve çocuklarda büyük travmalara sebebiyet verdiği gibi bu artış kaygı verici bir hal almaktadır” ifadelerini kullandı.

“Ruhsatsız ve denetlenmeyen, kaçak-izinsiz tarikat ve cemaat yurtlarında yaşanan istismarlardan kaçan ailelerin, devletin ve belediyenin kontrolünde olan bir merkezde bu ve buna benzer olayların yaşanması ile toplumda büyük güvensizlikler oluşmaktadır. Bu vahim olay bizlere devletin denetim görevini tam olarak yerine getirmesinin ve hiçbir kurum ve kuruluşa ayrıcalık tanımaması gerektiğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.” diyen Yılmazkaya, “Umarım Büyükşehir Belediyemiz bu konuda şapkayı önüne koyarak kendi içinde gerekli soruşturma ve incelemeyi yapar” dedi.  

Yorumlar (0)