banner754

CHP'li Bayram Yılmazkaya: Çocuk Mu Kandırıyorsunuz? Polise, Öğretmene, Sağlıkçıya Verdiğiniz Sözü Tutun!

“Hükümet her seçim döneminde 3600 ek gösterge sözü vererek polisi, öğretmeni ve sağlık çalışanını kandırmaktadır” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya konuyu TBMM’ye taşıyarak İktidarı sert sözlerle eleştirdi.

Vekil Haberleri 24.05.2021, 12:40
CHP'li Bayram Yılmazkaya: Çocuk Mu Kandırıyorsunuz? Polise, Öğretmene, Sağlıkçıya Verdiğiniz Sözü Tutun!

“Çocuk mu kandırıyorsunuz” diyen Yılmazkaya 19 yıllık AKP Hükümetinin her seçim döneminde vadettiği 3600 ek göstergeyi biran önce vermesi gerektiğini vurguladı. 

Yılmazkaya yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye'de her seçim döneminde en çok söz verilen, en çok kıymet verildiği söylenen ama verilen sözlerin hiç tutulmadığı bazı meslek grupları vardır; Bu meslek grupların başında sağlıkçılar, öğretmenler ve polisler gelir” dedi.

AKP İktidarına seslenen Yılmazkaya, “Her seçim döneminde vaatlerde bulunup yerine getirmiyorsunuz! Ayıptır ya çocuk mu kandırıyorsunuz? Polise, öğretmene ve sağlık çalışanına verdiğiniz sözleri yerine getirin!” ifadelerini kullandı.

3600 Ek Gösterge Sağlıkçıya Çok Görülmekte!

Yılmazkaya, “Her koşulda ve her zorlukta görevlerini yerine getirmeye çalışan sağlıkçılar kötü çalışma koşulları ile saldırı ve şiddet altında görevlerini yerine getirmeye çalışırlar. Uzun mesai saatleri, ödenmeyen primler ve düşük maaşlara rağmen pandemi sürecinde de canlarını ortaya koymaktadırlar. Ama hak ettikleri 3600 ek gösterge AKP Hükümeti tarafından sağlıkçıya çok görülmektedir” dedi.

Polisler Şehit Olmaktan Korkmaz Ama Emekli Olmaktan Korkar!

Yılmazkaya, “Maç olur polis çalışır, miting olur polis çalışır, sokağa çıkmak yasak olur, yine polis çalışır. Mesai mefhumu olmadan çalışan polisler fazla mesai alamaz, izin hak edemez, hak ettiği 3600 ek gösterge de verilmez. Ek gösterge verilmediği için polisler şehit olmaktan korkmaz ama emekli olmaktan korkar, çünkü maaşlarında büyük bir düşüş yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Eğitim Emekçilerinin Onuruna Yaraşır Emeklilik İçin 3600 Ek Gösterge Şart!

CHP olarak 3600 ek göstergenin biran önce verilmesini destekliyoruz diyen Yılmazkaya, “Eğitim emekçisi öğretmenlerimize verilen sözler hiç tutulmadı. Değerli öğretmenlerimizin mesleki ve özlük hakları insan onuruna yaraşır düzeye yükseltilmelidir, aşıları derhâl yapılmalıdır. Bu 3 meslek grubunun maaşlarında iyileşme sağlayacak olan 3600 ek göstergenin iktidarın seçim vaadi olarak lafta kalmayarak bir an önce verilmesi gerekmektedir.

Bu meslek grupları emekli olduktan sonra yüzde 60 civarında kesintiye uğratılan ve çalışırken de yamalı bohçadan farksız olan maaşları, günün şartlarına göre bir türlü güncellenememektedir. CHP olarak bu meslek gruplarının hak ettiği 3600 ek göstergenin biran önce verilmesi noktasında atılacak her türlü adımı destekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)