banner773

CHP'li Bayram Yılmazkaya: Bir ayda yumurtaya yüzde 56 oranında zam yapıldı!

Toplum sağlığı açısından yumurtanın son derece önemli ve besleyici bir gıda olduğunu belirten CHP’nin Doktor Vekili, yapılan zamları eleştirerek, korona sürecinde güçlü bir bağışıklık sistemi için iyi beslenmenin önemine vurgu yaptı.

Vekil Haberleri 02.11.2020, 15:44
CHP'li Bayram Yılmazkaya: Bir ayda yumurtaya yüzde 56 oranında zam yapıldı!

Korona salgını nedeniyle vatandaş ekonomik ve sağlık sorunları başta olmak üzere birçok sıkıntı ile mücadele ederken gıda ürünlerine yapılan bu yüksek zamların sorumlusunun AKP Hükümeti olduğunu vurgulayan CHP’li Vekil konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Sofraların vazgeçilmezi olan yumurtadaki fahiş fiyat artışı gün geçtikçe devam etmekte” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Korona ile mücadele sürecinde vatandaşın en önemli besin kaynaklarından biri olan yumurtaya son bir ay içinde toplamda % 56 oranında yapılan zam yapıldı” dedi.

sağlık ve gıda politikasını birlikte yürütmesinin toplumun geleceği açısında çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, “AKP Hükümetinin yürütmekte olduğu yanlış politikaları sonucu döviz artışı yüzünden girdi maliyetleri artan yumurtanın fiyatındaki büyük artış direk dar gelirli vatandaşımıza yansıyor” ifadelerini kullandı.

Yılmazkay, “İşsizlikle, salgınla, yoksullukla mücadele eden vatandaş birde AKP hükümetinin yanlış politikalarının bedelini ödemekte” dedi.

YUMURTA VATANDAŞ İÇİN LÜKS OLDU!

Koronaya karşı toplumun daha dirençli bir bağışıklık sistemi için beslenmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, “Besin değeri bakımından çok zengin olan yumurta toplumumuzun en önemli ve ucuz protein kaynaklarından birisidir. Vücut direncini arttıran, vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayan, hastalıklara karşı dirençli olmasını ve bağışıklık sistemini güçlendiren bu besinin toplum sağlığı açısından stratejik önemi büyük” ifadelerini kullandı.

“Orta ve alt gelirli ailelerin sofralarının vazgeçilmezi olan yumurta son haftalarda yüzde 55’in üzerinde zamlandı. Keza tavuk ve sıvı yağda bu zamlardan nasibini aldı” diyen Yılmazkaya, “İnsanlar; güvenilir, uygun fiyatta ve iyi kalitede besine ulaşması devletin ve dolayısıyla hükümetlerin görevidir.

Toplumun beslenme durumunu ve sağlığını düzeltmek ve geliştirmek, sürdürülebilir besin güvencesini ve besin güvenliğini sağlamak amacıyla çoğunlukla hükümetler tarafından yürütülen aktiviteler gelişmiş ülkelerin politika gündeminde stratejik öneme sahiptir. Besin ve sağlık kavramları birlikte ele alınarak politikalar oluşturulmakta olan besin üretimi, besinin işlenmesi, topluma sunulması, gelecek nesiller için ve sağlıklı toplumlar için vazgeçilmez öneme sahiptir.

Oldukça besleyici ve doyurucu olması ile sofraların vazgeçilmezi olan yumurtanın pek çok faydası bulunmaktadır. Besin içeriği ve faydalarından maksimum oranda yararlanmak için dengeli ve düzenli tüketilmesi gerekmekte olan yumurta fiyatlarına zam üstüne zam yapılması geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşlarımız için artık lüks haline gelmiştir.

toplumun sağlıklı bir şekilde yaşaması, ekonomik ve sosyal refahını artırmasının temel taşlarından biride yeterli ve dengeli beslenmektir. Ama mevcut hükümet vatandaşın beslenmesi adına asgari ücreti bile yoksulluk sınırının altında tutmak. Bırakın işsiz vatandaşı çalışan vatandaşın bile et alamadığı ülkemizde insanlarımız bunun yerine protein ihtiyacına karşılık tavuk eti ve yumurta ile karşılamaya çalıştığı bu dönemde hükümetin yanlış politikaları yüzünden fahiş oranlarda artan tavuğa ve yumurtaya ulaşmakta ülkemizde bir lüks haline geldi.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)