CHP'li Bayraktutan, Partizanlıkla Yapılan Atamaları Sordu

CHP YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan partizanlıkla yapılan atamaları meclis gündemine taşıdı. Bayraktutan, ''Çıkan haberlere baktığımızda akıllara geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı'nın ''17 yılda büyük hamleler yaptık, 9 milyon kişiye iş sağladık'' sözü gelmiştir. Türkiye İş Kurumunun rakamlarına göre, 2003'ten 2018'e toplam işsiz sayısının yüzde 497; genç işsizlerin yüzde 524, kadın işsizlerin yüzde 1430, diplomalı işsizlerin yüzde 1968 arttığı bir ortamda bizlerin arayıp bulamadığımız istihdamın adresi belli olmuştur" dedi ve konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a cevaplandırması üzerine yazılı soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 13.11.2019, 15:37
CHP'li Bayraktutan, Partizanlıkla Yapılan Atamaları Sordu

Aşağıda belirtilen sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. Kamuda son dönemlerde yapılan atama ve görevlendirmeler tartışma yaratmış, AKP’li yöneticilerin ve bürokrat yakınlarının sınavsız ya da özel işlemlerle kamuda görevlendirilmeye devam ettiği haberleri yazılı ve görsel basında geniş yer bulmuştu.

Sivas AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi 23 yaşındaki Abdülmecid Demirkaynak’ın “Anıtlar Kurulu” olarak bilinen Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na üye yapıldığı Kurul'a deneyimli isimlerin atanması gerekirken henüz mesleğinin başındaki 23 yaşındaki Demirkaynak’ın 1 yıl önce mimarlık bölümünden mezun olduğu iddia edilmektedir. Ayrıca Mevzuata göre Kurul üyelerinin ticari işletmelerinin bulunmaması gerekirken Demirkaynak'a ait mimarlık ofisi olması da diğer bir tartışma konusudur.

Diğer bir iddiaya göre; 13 yıl önce memuriyetten istifa edip özel çalışan ve AKP Kütahya Merkez İlçe Başkanlığı göreviyle siyasete atılan Mehmet Eşsiz; yaklaşık 3 ay önce, yakın arkadaşı AKP eski Milletvekili Vural Kavuncu'nun Rektörü olduğu Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından açıktan atamayla yeniden memur yapılmış, sonra da sınava girmeden Sağlık Müdürlüğü'nde para ve ihalelerden sorumlu ‘Müdür Yardımcısı' olmuştur.

Bu bağlamda;

  1. İddia edildiği gibi Sivas AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdülmecid Demirkaynak Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na üye mi yapılmıştır?
  2. Mevzuata aykırı şekilde ilgili şahsa ait bir ticari işletme var mıdır? Detayları Kamuoyuyla paylaşır mısınız?
  3. Abdülmecid Demirkaynak’ın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na seçilmesindeki nitelikler nelerdir?
  4. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri kimlerden oluşmaktadır? Listeyi Kamuoyuyla Paylaşır mısınız?
  5. İlgili Kurula atanan kişilerin geçmiş dönemde her hangi bir siyasi parti üyeliği mevcut mudur?
  6. İlgili Kurul Üyelerden siyasi parti üyeliği bulunan kişiler hangi partiye mensupturlar? Kamuoyuyla paylaşır mısınız?
  7. İddia edildiği gibi AKP Kütahya Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuş Mehmet Eşsiz Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde açıktan atamayla memur yapılmış mıdır?
  8. Mehmet Eşsiz İlgili Üniversite’de sınava tabi tutulmadan Sağlık Müdürlüğü'nde Para ve İhalelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı yapılmış mıdır?
  9. İlgili AKP eski Milletvekili Vural Kavuncu'nun Rektörü olduğu Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne atanan kişilerin geçmiş dönemde her hangi bir siyasi parti üyeliği mevcut mudur?
  10.  İlgili Üniversite bünyesine atanan kişilerden siyasi parti üyeliği bulunan kişiler hangi partiye mensupturlar? Kamuoyuyla paylaşır mısınız?

Yorumlar (0)