CHP'li Bayraktutan'ın 10 Kasım Mesajı

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 09.11.2019, 13:30 09.11.2019, 16:12
CHP'li Bayraktutan'ın 10 Kasım Mesajı

Bayraktutan mesajında, Türk Ulusunun; Atatürk'ün varlığından, ilke ve devrimlerinden, düşünce sisteminden, Cumhuriyet'in kazanımlarından güç alarak, Türkiye Cumhuriyetini aydınlık yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışacağını, Yüce Önderine, kurduğu Cumhuriyete, ilke ve devrimlerine ve Atatürkçü düşünce sistemine her zaman sahip çıkacağını belirtti.

Bayraktutan, Büyük Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yılı nedeniyle yayınladığı mesajında; “Ulusun, Yüce Atatürk'ü ülkenin her köşesinde ortak düşünce ve duygularla andığını, O'na bağlılığını, sevgisini ve saygısını tüm bireyleriyle dile getirdiğini kaydetti. Bayraktutan, "Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı, büyük komutan, devrimci ve devlet adamı Atatürk'ün gönüllerdeki erişilmez yeri değişmeyecek, O'na duyulan sevgi ve saygı hiç eksilmeyecektir. Yüce Atatürk, üstün nitelikleri, barışçılığı, devrimci ve demokrat kişiliği, askeri ve siyasal zaferleri ve düşünceleri ile yaşadığı çağa damgasını vurmuştur. Atatürk’ün erken ölümü elbette ki Türk milletini derin bir kedere sevk etmiş, ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ata’sının ilkeleri ışığında ilerleyerek çağdaş ve modern bir dünya devleti haline gelmiştir. İşte bu sebeplerden dolayı, yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan, yüzyıla değil, bin yıla damgasını vuran Büyük Önder Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecektir" dedi.

Ulu Önder'in, yaşamı boyunca halkının sorunlarına gerçekçi çözümler üretmek için çalıştığını, Türkiye Cumhuriyetinin ayakta kalmasını, her dönem güçlü ve rahat olmasını sağlayacak atılımları kararlılıkla gerçekleştirdiğini ifade eden Bayraktutan, "Türk Ulusu, Atatürk'ün varlığından, ilke ve devrimlerinden, düşünce sisteminden, Cumhuriyet'in kazanımlarından güç alarak, Türkiye Cumhuriyetini aydınlık yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışacak; Yüce Önder’ine, kurduğu Cumhuriyete, ilke ve devrimlerine ve Atatürkçü düşünce sistemine her zaman sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünü saygıyla, şükranla, özlemle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)