CHP'li Bayraktutan: Diyanet İşleri Başkanı Senelerdir Anıtkabir'in Yerini Bulamıyor Herhalde

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, "Dünya'da Anıtkabir'i ziyaret etmeyen Atamızı anmayan lider, ünlü, turist kalmamış; bir tek Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş senelerdir yerini bulamıyor herhalde..." dedi. Bayraktutan, konuyu meclise taşıdı. Yanıtlanması üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY'a yazılı soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 12.11.2019, 12:18
CHP'li Bayraktutan: Diyanet İşleri Başkanı Senelerdir Anıtkabir'in Yerini Bulamıyor Herhalde

İşte Bayraktutan'ın Soru Önergesi:

Geçtiğimiz yıl 10 Kasım öncesi 9 Kasım'da Kadir Mısıroğlu’na yaptığı manidar ziyaretle ve 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim’de kutladığımız Milli Bayramlara ve 10 Kasım’a denk gelen Cuma hutbelerinde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk‘ü ve Cumhuriyeti anmamasıyla tepki çeken ve gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın hiçbir 10 Kasım’da Atamızın Huzurunda Anıtkabir’deki törenlere katılım göstermediği dikkat çekmektedir.

Bu bağlamda;

1-  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Din işlerini yürütmek ve din istismarcılarının dini kullanarak halk üzerinde baskı kurmalarını engellemek için Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurmuş Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini hiçbir ortamda anmayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Cumhuriyet, Milli Bayramlar ve 10 Kasım gibi ortak değerlerimiz ile ne gibi bir sıkıntısı vardır?

2-  Başkanı olduğu kurumun kurucusunu anmaktan, ziyaret etmekten, ilgili törenlere katılmaktan kaçınan bir şahsın; O kurumun Başkanlığı görevini sürdürmesi ne kadar etiktir?

3-    Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusunu ve Başkanlık görevini yürüttüğü kurumun kurucusunu yok saymak anlamına gelen adımlar atan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmamış ise ne zaman açmayı düşünüyorsunuz?

4-   Herhangi bir soruşturma açmayı düşünmüyorsanız; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın attığı adımları; Atatürk, Cumhuriyet ve Milli Bayramlarımız karşıtı yürüttüğü politikaları onayladığınız anlamına mı gelmektedir? Detayları Kamuoyuyla Paylaşır mısınız?

Yorumlar (0)