CHP'Lİ BAYRAKTUTAN'DAN EMNİYET VE JANDARMA MENSUPLARINI SEVİNDİRECEK TEKLİF!

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av. Uğur BAYRAKTUTAN Emniyet Genel Müdürlüğü mensupları ile Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarına salgınla mücadele süresi boyunca her ay hak kazandıkları aylıkları tutarında prim verilmesi yönünde Meclise Kanun teklifi sundu.

Vekil Haberleri 08.04.2020, 13:16
CHP'Lİ BAYRAKTUTAN'DAN EMNİYET VE JANDARMA MENSUPLARINI SEVİNDİRECEK TEKLİF!


Bayraktutan ''Tüm dünyanın diken üstünde olduğu, tüm alışkanlıklarımızın değiştiği, toplumsal dinamiklerin alt üst olduğu bu salgın döneminde bütün risklere rağmen; 24 saat boyunca göçle mücadele, asayiş ve terörle mücadelenin aksatılmadan devam etmesi ve salgınının yayılmasını engellemek, taşıyıcı durumda olanları tespit ederek gerekli müdahalenin ivedilikle yapılması amacıyla ülkemiz genelinde uygulama noktalarında özveriyle çalışmalarını sürdüren,zor koşullar altında fedakarca ve sorgusuzca görevlerini yerine getiren, huzur ve güvenimizin teminatı olan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarının ekonomik olarak rahatlaması ve mesleklerinin saygınlığına yakışan yaşam standartlarına kavuşmalarını sağlamak adına kanun teklifimizi TBMM Başkanlığına sunduk.'' dedi.

İşte o Kanun Teklifi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Devlet Memurları Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına dair kanun teklifim ekte gerekçesi ile birlikte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. 07.04.2020

GENEL GEREKÇE

İçişleri Bakanlığınca 31.03.2020 tarihinde yapılan açıklamada ‘’Emniyet teşkilatımızda 30, Jandarma teşkilatımızda 18 ve yine diğer teşkilatlarımızda salgınla karşı karşıya kalan, bir bölümü semptom gösteren bir bölümü de pozitif çıkan personelin olduğu’’ duyurulmuş; aynı şekilde İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU 06.04.2020 tarihinde bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada ‘’Güvenlik güçlerinden de Koronavirüse yakalanan personelin olduğunu ama rakam vermek istemediğini belirterek polis teşkilatımızda bir tek kaybımızın olduğunu’’ dile getirmiştir.

Tüm dünyanın diken üstünde olduğu, tüm alışkanlıklarımızın değiştiği, toplumsal dinamiklerin alt üst olduğu bu salgın döneminde bütün risklere rağmen güvenlik güçlerimiz; 24 saat boyunca göçle mücadele, asayiş ve terörle mücadelenin aksatılmadan devam etmesi ve salgınının yayılmasını engellemek, taşıyıcı durumda olanları tespit ederek gerekli müdahalenin ivedilikle yapılması amacıyla ülkemiz genelinde uygulama noktalarında özveriyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19 Salgını) ile mücadele aşamasında ülke olarak kenetlendiğimiz şu günlerde zor koşullar altında fedakarca ve sorgusuzca gece gündüz demeden görevlerini yerine getiren, huzur ve güvenimizin teminatı olan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarının ekonomik koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1-Ülkemizin dört bir yanında canını dişine katarak, gece gündüz demeden toplumun düzeninin korunması, asayişin, huzurun ve güvenin sağlanması adına fedakarca görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü mensupları ile Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarının ekonomik olarak rahatlaması ve mesleklerinin saygınlığına yakışan yaşam standartlarına kavuşmalarını sağlamak amaçlanmıştır.

MADDE 2- Yürürlük Maddesidir.

MADDE 3- Yürütme Maddesidir.

DEVLET MEMURLARI KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

EK MADDE-Kanunun 36. Maddesinin (VII) ve (VIII). fıkralarında yer alan Emniyet Hizmetleri Sınıfı ve Jandarma Hizmetleri Sınıfına dahil olanEmniyet Genel Müdürlüğü mensupları ile Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarına,bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden aybaşından itibaren, bir defaya mahsus olmak ve başka bir ödemeyi etkilememek kaydıyla, salgınla mücadele süresi boyunca her ay hak kazandıkları aylıkları tutarında prim verilir.

MADDE 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Yorumlar (0)