CHP'li Bayraktutan: Barış Akademisyenlerini Unutmadık

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Barış Akademisyenlerini meclise taşıdı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY'A cevaplandırması üzere yazılı soru önergesi veren BAYRAKTUTAN '' Barış Akademisyenlerini unutmadık. Haklarını alana, görevlerine dönene kadar konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz'' dedi.

Vekil Haberleri 04.12.2019, 17:16 04.12.2019, 17:17
CHP'li Bayraktutan: Barış Akademisyenlerini Unutmadık

Aşağıda belirtilen sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 

           Anayasa Mahkemesi kamuoyunda "Barış Bildirisi” olarak da bilinen "Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için yargılanan akademisyenlerden 10'unun bireysel başvurusunu karara bağlamıştı. AYM Genel Kurulu, akademisyenlerin bildiriyi imzaladıkları için "silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan cezalandırılmalarının ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar vermişti.

         AYM ayrıca başvuru sahiplerine hak ihlali nedeniyle 9'ar bin TL tazminat ödenmesine karar vermiş, ihlalin ortadan kaldırılması ve yeniden yargılama için karar örneğinin yerel mahkemelere gönderilmesine hükmetmişti.

   Bu bağlamda;

 

  1. Anayasa Mahkemesi kararıyla beraat eden  Akademisyenlere hak ihlali nedeniyle belirlenen 9’ar bin TL tazminatları ödenmiş midir?
  2. Anayasa Mahkemesi kararıyla beraat eden Akademisyenler görevlerine neden başlatılmamıştır?
  3. Görevlerine başlayacakları tarihi kamuoyuyla paylaşır mısınız?

Yorumlar (0)