CHP'Lİ BAYRAKTUTAN ARTVİN’DE OSB KURULMASINI BAKAN VARANK’A SORDU

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a cevaplanması üzere yönelttiği yazılı soru önergesiyle; Artvin ilinde Organize Sanayi Bölgesi bulunmamasını TBMM Gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 10.05.2022, 17:42
CHP'Lİ BAYRAKTUTAN ARTVİN’DE OSB KURULMASINI BAKAN VARANK’A SORDU

Ülkemizde bulunan 81 il içerisinde bir tek Artvin ilinde Organize Sanayi Bölgesi bulunmadığını belirten Bayraktutan; bu durumun Artvin ilinde sanayi üretimi maliyetlerinin yüksek olmasına ve dolayısıyla sanayi ürünleri üretim hacminin çok düşük olmasına neden olduğunu ifade etti.


Artvin ilinde Organize Sanayi Bölgesi kurulması adına gerekli hazırlıklar yapıldığını, raporlar düzenlendiğini ve ilgililere iletildiğini dile getiren Bayraktutan “Kemalpaşa ilçesinde toplam 648.876 metre kare alanın uygunluk tespiti yapıldığını ve etüt çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 


Önergesinin açıklama kısmında “Bölge ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan Artvin Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması adına resmi başvuru işlemleri tamamlanmış, ayrıca detaylı bilgilendirme raporu, Artvin Valiliği ve Kemalpaşa Belediye Başkanlığının resmi yazıları, 72 yatırımcının konuyla ilgili ön talep formu, uygun görülen alanın arazi krokisi ve zemin etüt raporları ilgililere başvuru eki olarak sunulmuştur. “ ifadelerine yer veren Bayraktutan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a “Ülkemiz genelinde sadece Artvin ilinde Organize Sanayi Bölgesi olmamasının gerekçeleri nelerdir? Artvin ilinde Organize Sanayi Bölgesi kurulması adına Bakanlığınıza iletilen başvurular ne aşamadadır? Bölge ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan Artvin Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması adına Bakanlığınız nezdinde yürütülen bir çalışma var mıdır? Detayları Kamuoyuyla paylaşır mısınız?Bölge Halkının talepleri ve başvuruları doğrultusunda Artvin ilinde Kemalpaşa İlçesinde veya uygun görülen başka bir noktada Organize Sanayi Bölgesi kurulması adına bir takvim açıklar mısınız? “sorularını yöneltti.
      

Yorumlar (0)